OMG

Man valt bijna 80(!) kilo af om droombaan bij politie waar te maken

foto: WTVR
  1. Newschevron right
  2. Man valt bijna 80(!) kilo af om droombaan bij politie waar te maken

De Amerikaanse Romar Lyle uit Richmond wist altijd al wat hij wilde: iets met het handhaven van de wet. Maar hij wist ook dat hij zijn droom nooit kon waarmaken als hij zijn lifestyle niet drastisch zou veranderen. Hij was met zijn ongeveer 180 kilo namelijk veel te zwaar!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

struggles

Romar vertelt zijn verhaal aan WTVR. Hij behaalde via zijn studie een diploma in forensisch onderzoeker, maar de struggles met zijn gewicht zaten hem enorm in de weg om een baan te vinden en uit te zoeken wat hij nou echt wilde in het leven.

"Op dat moment woog ik dus rond de 180 kilo. Als ik wilde werken in de handhaving, bijvoorbeeld als agent, moést ik werken aan mijn gezondheid en gaan fitnessen."

al 45 kilo kwijt

Dat was dus precies wat hij deed. Romar begon aan CrossFit terwijl hij afstudeerde van school. Dat hielp hem enorm en samen met een gezonder eetpatroon raakte hij al meer dan 45 kilo kwijt.

"In de tussentijd solliciteerde ik op allerlei plekken, maar ik moést werken aan mijn conditie en ervoor zorgen dat ik af zou vallen. In het tweede jaar was ik in totaal zo'n 58 kilo kwijt. Toen kwam ik op de academie en door hard trainen en hard werken verloor ik nog een keer 15 kilo."

afgestudeerd

De afgelopen drie jaar werkte hij er keihard aan om aangenomen te worden in een functie waar hij zijn passie kan uitoefenen. Uiteindelijk werd hij aangenomen bij de politie van Richmond. Vorige week was hij een van de negentien mannen die afstudeerden aan de opleiding.

"Het was een van de grootste uitdagingen die ik ooit heb gehad, maar het heeft me zoveel levenslessen geleerd en het was zo waardevol... Dit draag ik de rest van mijn leven met mij mee. Elke dag word ik wakker en lach ik, omdat ik terugdenk aan alles wat ik heb moeten doen om hier te komen. Het zorgt ervoor dat ik besef dat alles mogelijk is."

inspiratie

De enorme transformatie die Romar onderging zorgt ook in zijn omgeving voor veel positieve reacties. "Op de dag dat ik afstudeerde kwam er een leerling van de academie naar me toe die vertelde dat ik een inspiratie voor hem was."

"Hij vertelde dat ik hem er doorheen hielp om deze opleiding af te maken. Die steun hield me sterk. Ik wist dat ik dit niet alleen voor mezelf moest afmaken, maar ook voor de mensen die in mijn geloofden."

streefgewicht

Hard werken en vastberadenheid hebben Romar geholpen in totaal bijna 80 kilo af te vallen en hij is nog altijd bezig fitter te worden. Het doorzetten zorgt er wel voor dat hij flink veel geld kwijt is aan het kopen van steeds weer een nieuw uniform, maar dat vindt hij niet erg. Binnenkort begint hij aan zijn veldtraining. In totaal moet hij nog ongeveer 10 kilo afvallen voordat hij zijn streefgewicht bereikt heeft.

"Geef niet op", besluit hij. "Weet dat wanneer je écht iets wil, je er gewoon helemaal voor moet gaan."

"Omring jezelf met mensen die je zullen supporten, vrienden en familie. En besef: zolang jij gelooft in jezelf, kan niemand jou vertellen dat je iets niet kunt of bent."

Ster advertentie
Ster advertentie