OMG

Man die opgroeide zonder vader geeft nu vaderadvies aan jongeren via YouTube

foto: YouTube: Dad, How Do I
  1. Newschevron right
  2. Man die opgroeide zonder vader geeft nu vaderadvies aan jongeren via YouTube

De Amerikaanse Robert Kenney groeide op zonder vader. Vanaf zijn veertiende moest hij de boel in zijn eentje zien te fixen en dat was niet altijd even makkelijk. Dingen die horen bij het volwassen worden en waar je misschien je vader bij om hulp vraagt, zoals de eerste keer scheren of het verwisselen van een autoband, moest hij alleen uitzoeken. Nu is hij inmiddels zelf vader en om jongeren in een soortgelijke situatie te helpen, is Robert het YouTube-account Dad, How Do I? begonnen.

Liefde, support en advies

Op het account plaatst de 55-jarige Robert wekelijks simpele video's waarin hij uitlegt hoe je een stropdas strikt, je overhemd strijkt of het oliepeil van je auto checkt. Er bestaan natuurlijk duizenden van dit soort video's, maar Robert onderscheidt zich naar eigen zeggen door de boodschap 'vriendelijk en liefdevol' over te brengen en tussendoor ook wat kleine peptalks en dad jokes te delen. "Ik dacht gewoon: als het kan, zou ik graag bemoedigende woorden willen delen waarvan ik wou dat ik ze had gehoord toen ik jonger was", vertelt hij aan HuffPost.

Vaderfiguur van het internet

Van tevoren had Robert geen idee dat het account zo'n succes zou zijn. Maar aan de cijfers is nu te zien hoeveel mensen behoefte hebben aan Roberts adviezen. Dad, How Do I? staat nu een maand online en heeft al meer dan twee miljoen volgers verzameld. Dankzij zijn hulp aan jongeren wereldwijd wordt Robert nu 'het vaderfiguur van het internet' genoemd.

Hartverwarmende reacties

Sommige reacties onder de video's weten Robert diep te raken. Zo schreef iemand: "Ik was altijd bang dat ik mijn kinderen later geen 'vaderdingen' zou kunnen bijbrengen, omdat niemand me die heeft geleerd. Deze video's brengen daar verandering in." Onder de scheervideo reageerde iemand anders met: "Als een transman wiens vader nooit de moeite heeft genomen hem dit te leren, of hoe ├╝berhaupt een man te zijn, wil ik je hartelijk bedanken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie