OMG

Amerikaanse Alena op 13-jarige leeftijd toegelaten tot geneeskundestudie

foto: Instagram @thebrownstemgirl
  1. Newschevron right
  2. Amerikaanse Alena op 13-jarige leeftijd toegelaten tot geneeskundestudie

De Amerikaanse Alena Analeigh heeft geschiedenis geschreven door op 13-jarige leeftijd toegelaten te worden tot een geneeskundestudie. Daarmee is ze namelijk de jongste zwarte persoon in de Verenigde Staten ooit die naar medical school gaat. "Ik wil meisjes inspireren."

Klaar met de middelbare school

Waar haar leeftijdsgenoten aan de middelbare school beginnen, heeft Alena die al afgerond en er daarnaast al een ingenieursprogramma op zitten. Op haar twaalfde werd ze toegelaten tot de Arizona State University, waar ze het programma van tweeënhalf jaar afrondde in slechts twaalf maanden tijd met de ambitie om voor de NASA te gaan werken. Daar ging ze aan de slag als jongste stagiaire ooit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op haar 18e arts

Nu is Alena's interesse gewekt door geneeskunde. Ze is toegelaten tot de University of Alabama en als alles volgens plan verloopt, wordt ze op haar 18e arts. Maar ze heeft nog meer doelen. "Ik wil ondervertegenwoordigde gemeenschappen laten zien dat we kunnen helpen en geneesmiddelen kunnen vinden voor virussen", vertelt ze aan 12 News.

Ik wil in de gezondheidszorg laten zien dat ondervertegenwoordigde gemeenschappen kunnen helpen en geneesmiddelen kunnen vinden voor virussen.

Bovendien wil Alena andere meisjes inspireren hun dromen na te jagen. "Ik wil dat ze inzien dat er geen grenzen zijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Hard gewerkt'

Op Instagram kijkt Alena terug op haar prestaties tot nu toe. "Statistieken zeiden dat ik het nooit zou halen als klein zwart meisje dat is geadopteerd uit Fontana, Californië. Ik heb zo hard gewerkt om mijn doelen te bereiken en m'n droom te leven."

Ook bedankt ze haar moeder. "Zonder jou had ik dit niet kunnen doen. Je gaf me elke kans die er was om succesvol te worden. Je juichte voor me, veegde m'n tranen weg en gaf me Oreo's wanneer ik troost nodig had", schrijft ze. "Je gaf me de ruimte om te groeien en fouten te maken zonder me slecht te voelen. Je offerde zoveel voor me op en bent de beste moeder die ik me had kunnen wensen."

Ster advertentie
Ster advertentie