OMG

De 2-jarige Kashe heeft IQ van 146, hoort tot de slimste 2% van de bevolking

foto: FOX 11 Los Angelesfoto: FOX 11 Los Angeles
  1. Newschevron right
  2. De 2-jarige Kashe heeft IQ van 146, hoort tot de slimste 2% van de bevolking

Iedereen vindt zijn of haar eigen kind bijzonder, maar de 2-jarige Kashe is écht een wonderkind. Het Amerikaanse meisje heeft een IQ van 146 en is als jongste persoon ooit toegelaten tot Mensa, een internationale vereniging van en voor mensen die bij een IQ-test in de bovenste 2% van de bevolking scoren. Ter vergelijking: het gemiddelde IQ ligt in de Verenigde Staten rond de 100.

Periodiek systeem i.p.v. Peppa Pig

"We merkten dat haar geheugen heel goed is en dat ze dingen heel snel oppikt", vertelt Kashe's moeder Sukhjit in een video van Fox Los Angeles. "Ze is heel erg geïnteresseerd in leren." Dat blijkt, want waar leeftijdsgenootjes vaak slechts een paar cijfers kunnen opnoemen, kan Kashe tot 100 tellen, alle elementen uit het periodieke systeem herkennen, 150 gebaren in gebarentaal uitbeelden en alle 50 staten van Amerika herkennen aan de vorm. Ook leert ze momenteel lezen en Spaans spreken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Gewone" peuter

Het vinden van een geschikte peuterspeelzaal voor Kashe bleek nog een hele uitdaging. Daarom startte Sukhjit een eigen kinderopvang, waar ze 12 kinderen lesgeeft, onder wie haar eigen dochter. Ze benadrukt wel dat zij en haar partner het belangrijk vinden om Kashe niet te pushen. "We zorgen ervoor dat ze gewoon een kindertijd heeft. We gaan op haar tempo", vertelt ze. "Uiteindelijk is ze nog steeds twee jaar oud en zit ze dus gewoon in de peuterfase."

Jongste lid

De directeur van het Amerikaanse Mensa, Trevor Mitchell, liet aan People weten blij te zijn met Kashe als nieuw lid. "We zijn trots om haar erbij te hebben en we zijn blij dat we haar en haar ouders kunnen helpen bij de unieke uitdagingen die jonge hoogbegaafden tegenkomen." De organisatie heeft wereldwijd meer dan 130.000 leden in de leeftijd van 2 tot 106 jaar, variërend van ingenieurs en schrijvers tot leraren, huisvaders en -moeders en studenten. In Nederland zijn er 4028 mensen lid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie