OMG

12-jarig meisje uit Egypte geeft les aan buurtkinderen die niet naar school kunnen

foto: AJ+
  1. Newschevron right
  2. 12-jarig meisje uit Egypte geeft les aan buurtkinderen die niet naar school kunnen

Nu de scholen in Egypte gescholen zijn vanwege coronamaatregelen, heeft de 12-jarige Reem El-Khouly de rol van lerares op zich genomen. Het meisje, dat in het dorpje Atmidah in het noorden van Egyptes woont, geeft elke dag les aan zo'n 30 kinderen uit haar buurt.

Klein straatje

El-Khouly geeft les vanaf een klein straatje in haar dorp. In het begin had ze niet veel meer lesmateriaal dan een notitieboekje, maar inmiddels hangt er een whiteboard, dat is gedoneerd door een lokaal bedrijf.

"Ik ben ermee begonnen toen ik de kinderen in de straat zag spelen toen de scholen door de coronapandemie gesloten waren", zegt de jonge lerares in een interview met AJ+. "Ik dacht dat ik ze iets bij kon brengen, in plaats van ze te laten spelen."

Lesgeven

Elke dag na het ochtendgebed roept ze al haar leerlingen bij elkaar. "Ik leer hen Arabisch, rekenen, religie en Engels." Het is El-Khouly's droom om later lerares te worden. Dat moet gaan lukken, want haar lessen vallen nu al in de smaak. "Ik hou van mevrouw Reem, want ik begrijp Arabisch nu heel goed", aldus leerling Mohammed Andel Moniem.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie