OMG

Blinde BBC-verslaggever overmeestert iPhone-dief

foto: Twitter: Sean Dilley
  1. Newschevron right
  2. Blinde BBC-verslaggever overmeestert iPhone-dief

Sean Dilley, een blinde man die verslag doet voor de BBC, heeft gisteren weten te voorkomen dat iemand er met zijn iPhone vandoor ging. "Verkeerde blinde persoon op de verkeerde dag", tweet Dilley na de mislukte roofpoging.

Overmeesterd

Het incident gebeurde tijdens de pauze van Dilley, die een nachtdienst draaide in Londen. Terwijl Dilley met zijn telefoon in de hand over straat liep, greep een fietser naar het apparaat. Dilley gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Naar eigen zeggen sprong hij op de overvaller om zijn telefoon weer te bemachtigen. "Ik heb hem vastgehouden en heb mijn telefoon teruggekregen. Aardig wat sneetjes en blauwe plekken, maar ik tweet vanaf de telefoon die hij stal", aldus Dilley.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dief laten gaan

Terwijl Dilley de dief op de grond hield, belde hij met behulp van zijn stemassistent het noodnummer. De overvaller bleef tegenstribbelen, waarna de journalist besloot hem te laten gaan. Toen de politieagenten arriveerden, was de dief al weg. De politie gaat de camerabeelden bekijken in een poging om de man alsnog te arresteren, schrijft The Scottish Sun.

Ster advertentie
Ster advertentie