OMG

Tiener wordt iedere dag wakker zonder herinneringen aan de dag daarvoor

foto: Videostill
  1. Newschevron right
  2. Tiener wordt iedere dag wakker zonder herinneringen aan de dag daarvoor

Het is een raadsel voor de artsen: hoe kunnen ze de herinneringen en het geheugen van Caitlin Little, dat sinds 18 maanden na een ongeluk bij cross-country niet meer goed werkt, herstellen?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

geheugen verlies

Op 12 oktober 2017 was Little bezig met een cross-country training, toen haar teamgenoten een beetje aan het dollen waren en ze per ongeluk werd geraakt en op de grond viel. Onmiddellijk na het ongeluk begon Little haar geheugen te verliezen. Toen haar moeder Jennifer haar die dag ophaalde, wist Caitlin - toen 14 jaar oud - niet meer hoe ze de deur van een busje open moest maken.

talloze artsen

Sinds die dag kan Caitlin zich niets meer herinneren: de dag van de week, de namen, van eten in de keuken of welke les ze bijwoonde op school. Ook al bezocht ze talloze artsen door het hele land, geen enkele arts wist hoe ze iets konden doen aan het geheugenverlies. Caitlin zou traumatisch hersenletsel hebben, waardoor haar hersenen worden gereset als ze slaapt. Daardoor vergeet ze alles wat ze de dag daarvoor heeft meegemaakt of geleerd.

serie

Fox8 maakte een 12-delige serie en een podcast over Caitlin: Caitlin Can Not Remember. Iedere dag dat zij wakker wordt denkt ze dat het de dag is nadat haar blessure plaatsvond: 13 oktober dus. In de documentaire kun je zien dat Caitlin's vader haar wakker maakt met de woorden: "Hey lieverd, je bent geraakt tijdens het oefenen met cross-country en je bent een tijdje uit de running geweest."

briefjes

Door middel van briefjes door het hele huis weet Caitlin een beetje wat ze moet doen. "Het is alsof je in Alice in Wonderland woont", vertelt haar zus Sarah.

"Daar zeggen ze ook met alles 'gebruik dit', 'eet mij' en 'drink mij'... Haar briefjes hangen overal. 'Gebruik dit', 'Je zult dit echt leuk vinden.'"

"Ik heb briefjes waarop staat wat ik moet doen omdat iets nieuw is, of met daarop de tekst 'dingen om mij te helpen', vertelt Caitlin verder. "Op eentje staat zelfs: draag niet de shirts van je grote zus, het werkt op haar zenuwen."

texas

Op dit moment is Caitlin met haar gezin in Texas om daar een aantal artsen te zoeken die nog een andere vorm van therapie willen proberen. "We hebben nu twee dagen van de hele behandeling gehad en artsen zijn zeer hoopvol", schreef de moeder van Caitlin op de GoFundMe-pagina van haar dochter, die is gemaakt om te helpen met de medische kosten.

En die kosten zijn er nogal wat: de moeder van Caitlin vertelt dat de huidige behandeling van haar dochter nu 1000 dollar per dag kost en nog ongeveer een week zal doorgaan. Het gezin houdt hoop dat het ooit goedkomt met Caitlin. "We gaan een manier vinden om dit te doen en blijven erop vertrouwen dat God ons leidt", schrijft ze verder.

Ster advertentie
Ster advertentie