OMG

Italiaanse verpleegster leegde vaccins in doekje: opgepakt voor nepprikken

foto: Polizia di Stato
  1. Newschevron right
  2. Italiaanse verpleegster leegde vaccins in doekje: opgepakt voor nepprikken

Een Italiaanse verpleegster uit de stad Palermo is gearresteerd op verdenking van vaccinatiefraude. De verpleegster deed alsof ze mensen vaccineerde en verdiende daar een aardig zakcentje mee.

400 euro

In totaal zijn zeker elf coronacertificaten, Green Passes zoals ze in Italiƫ heten, in beslag genomen. De eigenaren hiervan zouden maar liefst 400 euro betaald hebben voor de valse vaccinatie. Daarvan mocht Anna Maria Lo Brano, zoals de verpleegster heet, 100 euro in haar eigen zak stoppen. De politie denkt echter dat het om een nog veel groter aantal neppe vaccinaties gaat. Uit onderzoek blijkt dat een politieagent en een collega van de verpleegster ook een nepprik hebben gehad.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In doekje legen

De politie ontdekte de illegale praktijken door het afluisteren van telefoongesprekken en het analyseren van de camerabeelden van het vaccinatiecentrum. Na vermoedens van fraude plaatste de politie een verborgen camera in het vaccinatiecentrum waar de verpleegster werkt.

Op de beelden is duidelijk te zien hoe de verpleegster allereerst het vaccin leegt in een doekje en de lege spuit vervolgens in de arm prikt om de vaccinatie te faken. Het is echter overduidelijk dat ze het bovenste deel van de spuit niet indrukt om het vaccin in te spuiten, aangezien er niets in zit.

Ster advertentie
Ster advertentie