OMG

Filmfestival zoekt filmfan die week lang op een onbewoond eiland films wil kijken

foto: Screenshot gbgfilmfestivalfoto: Screenshot gbgfilmfestival
  1. Newschevron right
  2. Filmfestival zoekt filmfan die week lang op een onbewoond eiland films wil kijken

Zou jij het aandurven? Een week lang geïsoleerd van de buitenwereld non-stop films kijken op een onbewoond eiland. Het filmfestival Göteborg in Zweden heeft op haar website laten weten op zoek te zijn naar iemand die deze taak wil vervullen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

60 films kijken

Uit alle aanmeldingen wordt één persoon gekozen die zeven dagen lang alleen zal verblijven op het eiland Pater Noster aan de Zweedse kust. In een vuurtoren wordt een bioscoop opgezet, waarin 60 films uit de officiële line-up van het festival worden vertoond.

Geen telefoon of boek

"Je hebt alles wat je nodig hebt: lekker eten, lekker drinken en een lekker bed. Dit gaat niet om overleven, maar je mag niets meenemen: geen telefoon, geen computer en zelfs geen boek", laat festivaldirecteur Jonas Holmberg weten. "Je kunt naar de golven luisteren en je kunt films kijken."

Experiment

Het idee is onderdeel van een experiment. Göteborg wil de impact van het corona-isolement en de rol van films daarin onderzoeken. Het experiment vindt plaats op 29 januari tot en met 8 februari 2021. Je kunt jezelf aanmelden via de website, maar je moet wel aan een aantal criteria voldoen. Zo is de vereiste dat je een filmliefhebber bent, dagelijks moet je een videoblog opnemen over het experiment en je moet mentaal geschikt zijn om een week in isolatie door te brengen.

Ster advertentie
Ster advertentie