OMG

Politie doet zwaarbewapende inval bij motorclub tijdens kinderfeestje: “Waren in shock”

foto: Omroep Brabant
  1. Newschevron right
  2. Politie doet zwaarbewapende inval bij motorclub tijdens kinderfeestje: “Waren in shock”

In Waalwijk werd een kinderfeest op een wel hele aparte manier beëindigd. De politie viel het pand van een motorclub met getrokken wapens binnen op het moment dat er een kinderverjaardag werd gevierd. De politie had het vermoeden dat er wapens zouden zijn in het pand van motorclub Rolleman Holland.

Zwaarbewapend team

Het Eindhovens Dagblad meldt dat er zo’n veertig volwassenen in het pand waren op het moment van de politie-inval. De aanwezige kinderen waren tussen de vier en tien jaar oud. Een woordvoerder van de politie meldt: "We zijn er naartoe gegaan omdat we een vermoeden hadden dat er vuurwapens in het pand zouden zijn. Dan is het normaal om een zwaarbewapend team te sturen en niet de wijkagent.”

Aanwezigheid kinderen

De politie zegt van tevoren niet te hebben geweten dat er kinderen aanwezig zouden zijn in het pand. Wel stellen ze er altijd rekening te houden met de aanwezigheid van kinderen tijdens een politie-inval. “Het is heel vervelend als er tijdens een politie-inval kinderen aanwezig zijn, maar soms kan het niet anders en vraagt zo’n situatie om actie”, aldus een woordvoerder van de politie.

Onder schot gehouden

Volgens Peter Lugters, captain van de motorclub Rolleman Holland, moesten alle volwassen met hun handen op hun hoofd liggen van de politie. De mensen die niet snel genoeg meewerkten werden hardhandig tegen de grond gewerkt, zo meldt de captain aan het Eindhovens Dagblad. "Er waren zoveel agenten. De inval ging gepaard met een groot machtsvertoon. Die vuurwapens, het lange wachten, al die kinderen waren over hun toeren.” Volgens Lugters waren ook zijn kinderen, die op dat moment hun negende en tiende verjaardag vierden, erg geschrokken van het heftige tafereel. "Die jongens van mij waren echt in shock. Ze zijn onder schot gehouden en hebben de hele nacht amper geslapen."

Geen wapens gevonden

Tijdens de inval bleek al snel dat er geen wapens aanwezig waren in het pand. Wel is er een boksring en een blauw zwaailicht in beslag genomen. Ook is er bij een paar mensen kleine hoeveelheden harddrugs gevonden. "Er zijn kleine gebruikershoeveelheden drugs gevonden. Iedereen stond vrijwillig zijn drugs af", aldus een woordvoerder van de politie. Volgens de politie is er niemand aangehouden.

Ster advertentie
Ster advertentie