Up 2 Date

Politie en opsporingsdienst doen inval in woning Jumbo-topman

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Politie en opsporingsdienst doen inval in woning Jumbo-topman

De politie en opsporingsdienst FIOD doen onderzoek in het huis van Jumbo-topman Frits van Eerd. Dat meldt onder meer het AD. Een woordvoerder van FIOD laat weten dat de inval wordt gedaan op verzoek van het Openbaar Ministerie (OM).

Witwaspraktijken

Zowel het OM als FIOD willen (nog) niet bevestigen of het om de woning van Van Eerd gaat. Het OM laat weten dat er onderzoek plaatsvindt naar witwasconstructies en doet daarbij invallen in Noord-Brabant, Drenthe en Groningen. De praktijken vonden plaats via onroerendgoedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross. Ook worden de betrokkenen verdacht van btw-fraude in de autohandel.

Inmiddels is er een 58-jarige man aangehouden als hoofdverdachte in de zaak. Deze persoon wordt gezien als de sleutelfiguur tijdens de witwaspraktijken. Daarnaast zijn er nog acht andere personen aangehouden die betrokken zijn geweest bij de handelingen. Alle betrokkenen zitten voorlopig in beperking. Het OM maakt niet bekend of Jumbo-topman Van Eerd bij de verdachten zit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen reactie

De 55-jarige Van Eerd staat naast zijn zakelijke carrière onder meer bekend om zijn liefde voor autosport. Zo deed hij zelf eens mee aan de Dakar Rally. Daarnaast heeft de supermarktketen een eigen wielrenploeg en is het een belangrijke sponsor van Formule 1-coureur Max Verstappen. Een woordvoerder van Jumbo heeft laten weten dat het bedrijf bezig is om zaken uit te zoeken en op dit moment nog geen mededelingen naar buiten wil brengen.

Ster advertentie
Ster advertentie