Entertainment

Lil Wayne reageert op dood van politieagent die hem redde: "Alles gebeurt met een reden"

foto: YouTube: Emmanuel Acho
  1. Newschevron right
  2. Lil Wayne reageert op dood van politieagent die hem redde: "Alles gebeurt met een reden"

Lil Wayne heeft gereageerd op het overlijden van een politieagent genaamd Robert Hoobler. De agent, ook wel Uncle Bob genoemd, stond bekend als de agent die Lil Wayne's leven redde toen de rapper op 12-jarige leeftijd een zelfmoordpoging deed.

Uncle Bob

Lil Wayne heeft zich in het verleden openlijk uitgesproken over zijn mentale gezondheidsproblemen. De rapper vertelde een aantal jaar geleden vrijwillig over zijn ervaringen met mentale struggles om anderen te helpen. Hij refereerde regelmatig naar een zelfmoordpoging op 12-jarige leeftijd, waarbij hij gered werd door een politieagent die hij Uncle Bob noemde.

In gesprek met Emmanuel Echo tijdens Uncomfortable Conversations ging Wayne gedetailleerd in op de gebeurtenis. "De andere agenten die binnenkwamen lopen, gaven niks om mij. Ze zochten naar wapens of andere verboden dingen in het huis, terwijl ik daar dood lag te gaan. Uncle Bob was de enige die zich over mij ontfermde en ervoor zorgde dat ik naar het ziekenhuis werd gebracht. Hij was een engel die door God werd gestuurd. Uiteindelijk werd het me duidelijk dat mijn tijd nog niet was gekomen, maar zonder Uncle Bob had ik niet meer geleefd."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Goede band overgehouden

Lil Wayne heeft na de zelfmoordpoging zijn respect en liefde voor Uncle Bob nooit onder stoelen of banken gestoken. De rapper heeft een goede band overgehouden met de oud-agent en zijn familie. Na zijn opmars als succesvolle artiest heeft hij er alles aangedaan om Hoobler te bedanken voor zijn manier van handelen op de bewuste dag 27 jaar geleden.

'Alles gebeurt met een reden'

Hoobler stierf afgelopen vrijdagochtend in zijn woning. Zijn kleinzoon, Daniel Nelson, vertelde aan NOLA dat de gezondheid van zijn opa achteruit was gegaan na een auto-ongeluk. De agent kampte met diabetes, waardoor zijn herstel niet goed verliep en artsen zijn beide benen moesten amputeren.

Lil Wayne heeft in een emotioneel bericht op Instagram gereageerd op het overlijden van Uncle Bob. "Alles gebeurt met een reden. Ik was stervende toen ik je op deze plek ontmoette. Je weigerde me te laten sterven. Als iets niet gebeurt, gebeurt dat ook met een reden. De reden destijds was dankzij jou en dankzij het houden van hoop. Rust in vrede Uncle Bob. Tante Kathie heeft op je gewacht. Ik zal van jullie houden en jullie beide missen. Ik zal voor ons allen leven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfbeschadiging, zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of via het gratis nummer 0800-0113.

Ster advertentie
Ster advertentie