Entertainment

Aanklacht tegen Young Thug bevat ook schietincident op tourbus van Lil Wayne

foto: YouTube: 11Alive
  1. Newschevron right
  2. Aanklacht tegen Young Thug bevat ook schietincident op tourbus van Lil Wayne

Young Thug werd deze week samen met 27 anderen die verbonden zijn aan zijn label Young Slime Life (YSL) aangehouden vanwege betrokkenheid aan ganggerelateerde activiteiten. The New York Times meldt dat in het dossier van 88 pagina's onder meer naar voren komt dat Young Thug betrokken is geweest bij een schietincident op een tourbus van Lil Wayne.

Schietincident

Het gaat om een incident in 2015, waarbij de tourbus van Lil Wayne in Atlanta beschoten werd. De aanklagers beweren dat Jimmy Winfrey, degene die de kogels loste, nauwe banden heeft met YSL. Winfrey zal naar verwachting opnieuw worden berecht voor het schietincident, aangezien hij in eerste instantie werd veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf, maar later weer werd vrijgelaten vanwege een technische fout tijdens het proces.

Naast Young Thug wordt ook Birdman verdacht betrokken te zijn bij het schietincident, maar de twee zijn daarvoor niet eerder aangeklaagd. Het is niet duidelijk of ze gezien worden als opdrachtgevers of verdacht worden van een andere rol tijdens het incident. Young Thug maakte in het verleden samen met Lil Wayne deel uit van Birdman's label Cash Money Records.

Aanklachten

De verwachting is dat Young Thug een moeilijk traject te wachten staat. De rapper werd gearresteerd en beschuldigd van afpersing, moord, gewapende overvallen en deelname aan criminele activiteiten van straatbendes. Hij stond vandaag voor het eerst voor de rechter. Ook rapper Gunna zit momenteel vast. Hij gaf zichzelf maandag aan bij de autoriteiten en werd beschuldigd van 'maar' één aanklacht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie