OMG

Agenten kijken toe hoe man om hulp vraagt ​​en verdrinkt: ​​"Ik spring niet achter je aan"

foto: YouTube: FOX 10 Phoenix
  1. Newschevron right
  2. Agenten kijken toe hoe man om hulp vraagt ​​en verdrinkt: ​​"Ik spring niet achter je aan"

De politie in Arizona is een onderzoek gestart naar drie agenten die toekeken toen een man in een meer om hulp vroeg en uiteindelijk verdronk. Dat meldt 12 News. Het voorval is opgenomen via een bodycam van een van de agenten.

Arrestatiebevelen ontwijken

Het incident vond plaats in de vroege ochtend van 28 mei, in de buurt van de Elmore Pedestrian Bridge in Tempe. De politieagenten kwamen ter plaatse naar aanleiding van een oproep betreffende een stel dat voor overlast had gezorgd. Het zou gaan om de 34-jarige Sean Bickings en een vriendin van hem.

Na een ondervraging van de politie verklaarde Bickings het water in te gaan. "Ik ga zwemmen", zegt hij in de video. "Ik ben vrij om te gaan, toch?" De agenten vertelden Bickings dat hij niet in het water mocht zwemmen. Tot hun grote ergernis negeerde hij hun bevelen en ging hij toch het meer in. Volgens de lokale autoriteiten deed Bickings dat om verschillende arrestatiebevelen te ontwijken die eerder waren uitgevaardigd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Smeekbedes

Wat er daarna precies gebeurde blijft voorlopig onduidelijk, omdat de politie van Scottsdale die fragmenten niet heeft vrijgegeven. De beelden zouden te gevoelig zijn om te bekijken en als schokkend kunnen worden ervaren. Volgens 12 News zijn getuigen het er wel over eens dat Bickings in het water is verdronken nadat hij niet geholpen werd door de politieagenten.

Dat wordt ook bevestigd door het transcript wat de politie van Tempe heeft vrijgegeven. Daarin valt te lezen dat Bickings vanuit het water aangaf dat hij zou verdrinken. "Kom terug naar de pylon", antwoordde een van de agenten. "Ik kan het niet. Ik kan het niet", schreeuwde Bickings terug. Vervolgens zei een andere agent: "Oké, maar ik spring niet achter je aan", waarop Bickings gereageerd zou hebben met: "Alsjeblieft, help me. Alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft." Het transcript gaat verder en daarin valt te lezen dat Bickings herhaaldelijk smeekt om geholpen te worden.

Radeloos

De vriendin van Bickings was op dat moment in grote paniek en stond nog in de buurt van de agenten. "Ik ben gewoon radeloos. Hij verdrinkt recht voor jullie neus en jullie helpen hem niet", zou ze gezegd hebben. Terwijl de treurige situatie plaatsvond, zouden de aanwezige politieagenten geweigerd hebben om Bickings te helpen of instructies te geven die zijn leven konden redden.

In plaats daarvan analyseerden ze hoelang Bickings het volhield in het water en telden ze naar verluidt hardop mee toen hij onder water raakte en dertig seconden uit hun zicht was verdwenen. Zijn lichaam werd enkele uren later door het brandweer- en reddingsteam van Tempe uit het water gehaald. De agenten zijn momenteel op non-actief gesteld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie