FunX

Lars (18) nam ontslag bij Jumbo na nagellakschandaal en reageert op positieve reacties

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Lars (18) nam ontslag bij Jumbo na nagellakschandaal en reageert op positieve reacties

Hoewel het erop lijkt dat de samenleving steeds inclusiever wordt, duiken er zo nu en dan verhalen op die helaas het tegendeel bewijzen. Zo mocht de 18-jarige Lars van zijn baas bij de Jumbo niet achter de kassa zitten, omdat sommige klanten niet blij waren met het feit dat hij nagellak droeg. Het was in elk geval reden genoeg voor Lars om zijn ontslag in te dienen, omdat hij liever zichzelf wil zijn. Vanochtend sprak hij met Fernando over deze betreurenswaardige situatie.

Lars (18) mag niet met gelakte nagels werken achter de kassa bij Jumbo

Geen duidelijkheid over klachten

Lars werkte al langer bij de Jumbo en droeg wel vaker nagellak, maar kreeg onlangs te horen dat klanten dat niet fijn vonden. Het werd hem echter nooit duidelijk wat die klachten dan precies waren. "Er is mij verder niets inhoudelijk verteld over de klachten. Ik heb daar verder ook niet naar gevraagd. Ik vond het wel raar, want de dames achter de kassa droegen ook altijd nagellak en daar werd nooit iets over gezegd."

Totale verrassing

Voor Lars kwam het nieuws over de klachten als een totale verrassing. Hij kreeg over het algemeen juist complimenten en heeft niets gemerkt van klanten die last hadden van zijn nagellak. Hij noemt het gesprek met zijn baas dan ook een nare ervaring. "Ik zag het niet echt aankomen, omdat ik nooit wat negatiefs over mijn naggellak-gebruik heb meegekregen van klanten. Ik vond het dus wel raar dat mensen daar moeilijk over deden." Het gesprek was voor hem in ieder geval een reden om afgelopen donderdag zijn ontslag in te dienen. "Ik heb gisteren mijn werkkleding ingeleverd. Als ik zo behandeld wordt, hoeft het van mij niet meer. Daarom ben ik daar gestopt."

Quote

Laat je niet veranderen en blijf gewoon jezelf.

Lars

"Blijf gewoon jezelf"

Het verhaal van Lars zorgde gisteren voor veel ophef. Veel mensen vinden het namelijk schandalig dat hij niet zichzelf mag zijn op het werk. Daarnaast benaderen veel mensen hem via sociale media om hem een hart onder de riem te steken. "Ik krijg op Instagram allemaal positieve reacties van mensen die zeggen dat ze geraakt zijn door mijn verhaal en dat ik gewoon mezelf moet blijven. Dat vind ik heel fijn." Ook geeft hij andere mensen die zichzelf niet durven te zijn een belangrijke tip. "Doe gewoon wat jij wil. Als je werkgever dat niet fijn vindt, ga dan gewoon het gesprek aan. Laat je niet veranderen en blijf gewoon jezelf."

Ster advertentie
Ster advertentie