OMG

Noureddine kreeg een boete, maar maakte bijzondere deal met politieagent

foto: LinkedIn: Noureddine Oulhaj
  1. Newschevron right
  2. Noureddine kreeg een boete, maar maakte bijzondere deal met politieagent

Als je door de politie een boete krijgt uitgedeeld, kom je daar meestal niet zo makkelijk meer onderuit. Toch wist Noureddine een bijzondere deal te sluiten met de agent die hem bekeurde voor het scooterrijden zonder helm. In een bericht dat inmiddels viral gaat op LinkedIn legt hij uit met welk idee hij een positieve draai aan de situatie wist te geven.

Geen helm op deelscooter

Noureddine vertelt in zijn bericht dat hij staande werd gehouden, omdat hij op een elektrische deelscooter reed zonder helm. "Ik was in de veronderstelling dat een helm op deze scooter niet verplicht was, maar dat bleek dus wel zo te zijn." De agent had begrip voor zijn verwarring, maar schreef toch een boete voor. "En een flinke ook."

Doneren aan goed doel

Noureddine besloot de agent vervolgens een voorstel te doen. "'Laten we het bedrag van de boete doneren aan een goed doel'. De agent was even stil en zei: 'Nog nooit meegemaakt dit, maar ja, laten we dat doen'", aldus zijn bericht.

foto: LinkedIn: Noureddine Oulhaj

Reacties

Op de post komen veel positieve reacties van mensen die Noureddine bewonderen om zijn positieve aanpak. "Dubbelslag voor die agent. Geld naar goed doel en jij rijdt nooit meer zonder helm", merkt iemand op. "Het gaf hem ook een goed gevoel zei hij", reageert Noureddine, doelend op de agent. Ook andere politieagenten reageren. Zo schrijft agent Hicham: "Ik denk dat heel veel goede doelen jou graag zonder helm zien rijden door de stad."

KWF

Naast een foto met de desbetreffende agent, die anoniem is gemaakt, heeft Noureddine ook een screenshot gedeeld van een pagina waaruit blijkt dat hij geld heeft gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding. Om hoeveel geld het gaat, is niet duidelijk, maar het boetebedrag voor rijden zonder helm ligt rond de 100 euro.

Ster advertentie
Ster advertentie