OMG

Man krijgt boete omdat 'schaduw auto op gehandicaptenparkeerplaats kwam'

foto: Matthew Cole/MyLondon
  1. Newschevron right
  2. Man krijgt boete omdat 'schaduw auto op gehandicaptenparkeerplaats kwam'

Parkeerboetes zijn ontzettend zuur, zeker wanneer je je tijdens het parkeren helemaal niet bewust was van een eventuele fout. De Britse Matthew heeft misschien wel de meest lullige bekeuring van het jaar gekregen. Hij zegt namelijk een bon van 65 pond (zo'n 78 euro) te hebben ontvangen, omdat de schaduw van zijn auto een gehandicaptenparkeerplaats raakte.

Schaduw

Matthew vertelt tegen MyLondon dat hij 'stomverbaasd' was toen hij de brief opende die hem vertelde dat hij verkeerd geparkeerd had tijdens zijn bezoek aan de buurt Lewisham in Londen vorige maand. "De foto's die ze hebben meegestuurd tonen alleen de schaduw van mijn auto op de gehandicaptenparkeerplaats." Zijn eigen auto zou volgens hem op een plek hebben gestaan waar geen enkel bordje bij stond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Principe

"Het is helemaal fout. Ze dwingen iets af dat er niet is", aldus Matthew. "Ik denk dat 65 pond voor veel mensen tegenwoordig niet veel is, maar het gaat om het principe." Wanneer hij niet betaalt, wordt het bedrag verdubbeld. De man vertelt verder dat hij al een paar keer eerder op die plek heeft geparkeerd, zonder bekeuring als gevolg. "Dus ik denk dat ik er nu ook geen had moeten krijgen."

Klacht

Matthew is in beroep gegaan tegen zijn boete, maar nog zonder succes. De gemeente van Lewisham houdt vol dat Matthew geparkeerd heeft op een plaats met een bordje 'alleen voor houders van een gehandicaptenkaart'. Hij heeft nu een tweede klacht ingediend en wacht nog op een reactie.

Ster advertentie
Ster advertentie