OMG

Italiaans dorp biedt jonge mensen €44.000 aan om er te wonen

foto: ValerioMei (Shutterstock)foto: ValerioMei (Shutterstock)
  1. Newschevron right
  2. Italiaans dorp biedt jonge mensen €44.000 aan om er te wonen

Heb je altijd al willen verhuizen naar Italië? Goed nieuws, want dit is je kans en je krijgt er nog een aardig zakcentje bij. Dat laatste is nog zachtjes uitgedrukt. De gemeente van het Italiaanse dorpje Santo Stefano di Sessanio biedt nieuwe inwoners namelijk een maximumbedrag van 44.000 euro aan om er te komen wonen. Arrivederci, ik ben weg!

Bijna uitgestorven

Santo Stefano di Sessanio kampt inmiddels al jaren met een dalend aantal inwoners. Zo wonen er nog 115 mensen, waarvan er maar 20 jonger dan 13 jaar zijn. Om het niet uit te laten sterven en een boost te geven, komt de gemeente daarom met een plan.

foto: Santo Stefano di Sessanio vanaf een afstandje. Beeld: Shutterstock

foto: Uitzicht vanuit het dorpje op de bergen. Beeld: Shutterstock

Money, money, money

Het middeleeuws dorpje is op zoek naar mensen tussen de 18 en 40 jaar, die bereid zijn om voor minstens vijf jaar te verhuizen naar Santo Stefano di Sessanio. De bedoeling is dat nieuwe inwoners aan de slag gaan als gids in de toerisme-, sport- of cultuursector. Als dat niets voor je is, kan je ook aan de slag als schoonmaker, onderhoudstechnicus of manager van een drogisterij. Zie je dat ook niet zitten? Dan kan je ten slotte nog aan de slag als marketeer van lokaal geproduceerd voedsel.

Nu komt nog het mooiste: als je namelijk besluit te verhuizen, krijg je drie jaar lang maximaal 8000 euro per jaar. Ook krijg je een bedrag van maximaal 20.000 euro om je eigen bedrijfje te beginnen en kan je een huis huren voor een 'symbolisch' bedrag. Inschrijven kan tot 15 november!

PS voor mijn manager: grapje, ik blijf gewoon in Nederland.

Ster advertentie
Ster advertentie