logo
OMG

Uber wil vanaf 2021 per drone maaltijden bezorgen

bron: ANP
  1. Newschevron right
  2. Uber wil vanaf 2021 per drone maaltijden bezorgen

Uber is van plan om in 2021 drones in te zetten die maaltijden bij mensen thuis kunnen bezorgen, meldt het Amerikaanse dagblad WSJ. In mei dit jaar liet de directeur, Dara Khosrowshahi, al weten dat het taxibedrijf kleine testjes met bezorgdrones wil uitvoeren. Hij gaf aan dat bezorgingen binnen vijf minuten tot een half uur mogelijk gerealiseerd kunnen worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

eerste drones

Uber was op zoek naar iemand die ervoor kan zorgen dat de bezorgdrones over drie jaar inzetbaar zijn, maar de vacature is offline gehaald. Het plan zou zich nog in een vroeg stadium bevinden. Desondanks wil het bedrijf dat de eerste drones volgend jaar al functioneren. Met als reden: ze moeten deel uitmaken van hun bezorgtak UberEats.

testen

Uber is overigens niet het enige bedrijf dat bezorgdrones wil inzetten. Zo experimenteert Amazon (ja, de Amerikaanse webwinkel) met bezorgingen per drone. Ook de Amerikaanse supermarktketen Walmart is bezig met het een en ander testen. Makkelijk gaat het namelijk niet. Een van de technische problemen is dan ook: hoe zal de drone precies bij de klant moeten landen?

Ster advertentie
Ster advertentie