OMG

Touchscreens zijn nog viezer dan je denkt, poepbacterie op McDonald's schermen

foto: ANP XTRA
  1. Newschevron right
  2. Touchscreens zijn nog viezer dan je denkt, poepbacterie op McDonald's schermen

Waarschuwing: misschien kun je na het lezen van het volgende nooit meer rustig een Big Mac bestellen... De Britse krant Metro heeft namelijk onderzoek gedaan naar de bacteriën op touchscreens in McDonald's restaurants. Wat bleek? Op élk getest scherm zat de E. coli bacterie, a.k.a. de poepbacterie. Daar zou je toch spontaan smetvrees van krijgen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

vieze schermen

Microbioloog Paul Matawele is erg verbaasd: "We zijn allemaal erg verrast door de hoeveelheid darm- en ontlastingsbacteriën die er op de touchscreens zaten. Deze veroorzaken het soort infecties dat mensen oppikken in ziekenhuizen". Op één scherm werden zelfs stafylokokken aangetroffen, die kunnen zorgen voor bloedvergiftiging en het Toxic Shock Syndrome. Volgens Matawele is deze bacterie zeer besmettelijk. "Iemand kan de hele dag door heel voorzichtig omgaan met zijn of haar persoonlijke hygiëne, maar dat kan allemaal voor niks zijn door één keer een touchscreen machine aan te raken", aldus de microbioloog.

Nederlandse McDonald's

De onderzochte restaurants bevonden zich in Londen en Birmingham. In Nederland zijn (nog) geen schermen getest. Een woordvoerder van McDonald's zegt dat er procedures zijn voor de schoonmaak om de hygiëne zo goed mogelijk te waarborgen. Meerdere malen per jaar zijn er (on)aangekondigde controles en de bestelschermen worden dagelijks schoongemaakt.

Bacteriën op je telefoon

Het probleem geldt niet alleen voor touchscreens in fastfoodrestaurants, ook je telefoon en tablet zijn grote bacteriebronnen. Geen overbodige luxe om deze af en toe schoon te maken dus! Het beste kun je hiervoor een brillenpoetsdoekje, anti-bacteriële spray of alcohol gebruiken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie