OMG

Piloot 'tekent' opgeheven vuist in de lucht als steun voor Black Lives Matter

foto: Flightaware.com
  1. Newschevron right
  2. Piloot 'tekent' opgeheven vuist in de lucht als steun voor Black Lives Matter

De Canadese piloot Dimitri Neonakis bedacht afgelopen week een hele creatieve manier om zijn steun voor de Black Lives Matter-beweging en de daarbij behorende anti-racismeprotesten te tonen. Dat deed hij op een paar kilometer hoogte vanuit zijn vliegtuig boven het Canadese Nova Scotia.

'Stop racisme'

Dimitri tekende een patroon van een opgeheven vuist door zo'n 611 kilometer te vliegen. De opgeheven vuist is een al lang bestaand symbool dat staat voor eenheid en solidariteit voor onderdrukte groepen. Het symbool wordt massaal gebruikt door de Black Lives Matter-beweging en daarom bedacht Dimitri deze steunbetuiging. In een Facebookbericht schreef hij:

"Het is een patroon van een beweging die ik respecteer en steun. Terwijl ik daarboven rondvloog, kwamen de woorden van George Floyd - 'I can't breathe' - een paar keer in mijn gedachtes op. Ik zie een wereld voor me met één ras in meerdere kleuren. Dat is de wereld die ik voor me zie en dit is mijn boodschap. Stop racisme."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

GENOEG IS GENOEG

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg! Andere verhalen over deze thema's lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie