Naar homepage
OMG

Vrienden geven elkaar rijles en rijden volle bak Burger King binnen

bron: Facebook: Gendarmerie de la Seine-et-Marne
  1. Newschevron right
  2. Vrienden geven elkaar rijles en rijden volle bak Burger King binnen

Twee jongens uit Frankrijk hebben het concept drive in wel erg serieus genomen. De twee wilden elkaar afgelopen zondag rijles geven op de parkeerplaats van de Burger King in het plaatsje Saint-Mard, waarna de bestuurder volle bak het fastfoodrestaurant binnenreed.

Vooruit of achteruit?

De bestuurder zonder rijbewijs zette de auto in de eerste versnelling in plaats van achteruit. Toen de jongens vervolgens weg wilden rijden, schoot de auto naar voren en belandden ze midden in het restaurant. De lokale politie meldt dat er gelukkig niemand gewond is geraakt bij het incident.

Flinke rekening

Naar verwachting krijgen de jongens een flinke rekening voorgeschoteld. De kans dat de verzekering de schade gaat dekken, is heel klein: de jongens waren volgens de politie maar liefst vier keer in overtreding. De bestuurder reed namelijk zonder rijbewijs, heeft schade toegebracht aan andermans eigendom én hij bracht andere mensen in gevaar. Ook had de eigenaar van de auto zijn wagen niet verzekerd en dat is wel verplicht.

De Franse politie kan wel om het incident lachen: "Als iemand in je omgeving vraagt om hem of haar rijles te geven, stuur diegene dan voor de zekerheid maar naar een rijschool."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie