OMG

'Adolf Hitler' wint regionale verkiezingen in Namibië

foto: elections.nafoto: elections.na
  1. Newschevron right
  2. 'Adolf Hitler' wint regionale verkiezingen in Namibië

Als je dacht dat 2020 je niet meer kon verrassen, zet jezelf dan even schrap. Adolf Hitler heeft namelijk de regionale verkiezingen in de Namibische regio Oshana gewonnen. Ja, je leest het goed. Maar no worries, gelukkig gaat het maar om een politicus die toevallig een hele onhandige naam heeft.

Gekregen van vader

De volledige naam van de Namibische politicus luidt Adolf Hitler Uunona. Deze aparte naam kreeg hij van zijn vader, die het blijkbaar een mooie naam vond. Adolf is niet boos op hem. "Hij wist waarschijnlijk niet voor wat voor idealen Adolf Hitler stond", vertelt Uunona tegen het Duitse Bild. "Als kind zag ik het als een doodnormale naam. Pas als tiener begon ik te begrijpen dat deze man de wereld wilde veroveren." Adolf Hitler Uunona stelt vervolgens iedereen gerust: "Het feit dat ik deze naam heb, betekent niet dat ik Oshana wil veroveren. En het betekent ook niet dat ik streef naar wereldheerschappij."

Duitse kolonie

Namibië stond van 1884 tot 1919 bekend als Duits-Zuidwest-Afrika en was destijds een Duitse kolonie. Het gebied werd vervolgens bezet door Zuid-Afrika totdat Namibië in 1990 onafhankelijk werd verklaard. Sindsdien is de zogenaamde SWAPO-partij van Adolf Hitler Uunona de grootste partij van het land. Met 85 procent van de stemmen werd Uunona verkozen als vertegenwoordiger van zijn partij in de regionale raad.

Ster advertentie
Ster advertentie