OMG

Granaat gevonden in de Efteling, tweede granaatvondst in korte tijd

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Granaat gevonden in de Efteling, tweede granaatvondst in korte tijd

Vandaag is er voor de tweede keer in korte tijd een granaat gevonden in het populaire kinderpretpark de Efteling. De granaat werd gevonden op een plek waar alleen werknemers konden komen. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft ter plaatse de granaat onschadelijk gemaakt. De attractie Droomvlucht is uit voorzorg gesloten gehouden.

Vondst granaat

De granaat werd vandaag gevonden tijdens graafwerkzaamheden bij de attracties Droomvlucht en Ravelijn. Na de vondst werd het terrein rondom die attracties gesloten. De EOD wist al snel te melden dat de granaat ongevaarlijk was. Hierop kon alles weer open volgens een woordvoerder van de Efteling. Het was niet de eerste keer dat er een granaat werd gevonden in het attractiepark. Vorige week werd er een granaat gevonden op hetzelfde terrein. De bom werd door de EOD toen buiten de Efteling ter explosie gebracht.

Oorlog

Volgens de woordvoerder is het niet verrassend dat er granaten zijn aangetroffen op het terrein van de Efteling. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er namelijk veel gebeurd in dat specifieke gebied. Wel zegt de woordvoerder dat het opvallend is dat er nu twee granaten zijn gevonden in korte tijd.

Geen verdere maatregelen

De woordvoerder van het pretpark meldt dat het niet nodig is om verdere maatregelen te nemen tegen de recente granaatvondsten: “Dit soort vondsten in het park worden eigenlijk alleen gedaan tijdens diepgravende activiteiten, zoals bijvoorbeeld werkzaamheden. Er is weinig wat eraan gedaan kan worden.”

Ster advertentie
Ster advertentie