OMG

Zwerver 'vindt' per toeval 300.000 euro op vliegveld

  1. Newschevron right
  2. Zwerver 'vindt' per toeval 300.000 euro op vliegveld

Een zwerver was op het vliegveld van Parijs aan het rondsnuffelen in de prullenbakken, toen hij plots iets veel beter tegenkwam. Hij ontdekte per toeval dat een deur van een ruimte waar veel geld lag opgeslagen niet op slot was. Dat meldt de Franse krant Le Parisien.

300.000 euro

Op beveiligingscamera's is te zien hoe de dakloze man het geld vindt. Hij is in een vuilnisbak aan het zoeken naar voedsel en leunt tegelijkertijd tegen een deur. Tot zijn eigen verbazing gaat de deur open. De man zet zijn koffer neer en loopt het pand binnen. Het pand blijkt een kantoor van een geldverwerkingsbedrijf te zijn. Vervolgens komt de man, van vermoedelijk rond de vijftig jaar, er weer uit met twee tassen met daarin 300.000 euro.

Spoorloos

De politie zoekt uit wie de man is, maar voorlopig is hij nog spoorloos. Hij liet in het kantoor wel een koffer achter, maar daaruit kan de politie niet zijn identiteit afleiden. Een bron dicht bij het onderzoek zegt dat de zwerver heeft geprofiteerd van een toevallige samenloop van omstandigheden. Hij zou zichzelf hebben beloond met een groot kerstcadeau.

Ster advertentie
Ster advertentie