OMG

Spaanse machinist weigert overuren te maken en stopt trein 61 km voor eindbestemming

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Spaanse machinist weigert overuren te maken en stopt trein 61 km voor eindbestemming

Een machinist in Spanje nam onlangs een nogal opvallend besluit. Volgens hem zat zijn werkdag erop en daarom verliet hij de trein met tachtig passagiers 61 kilometer voor de eindbestemming. Nadat de trein een tijdlang stilstond op het station, werd voor de passagiers ineens duidelijk waarom. Er verscheen een mededeling op de schermen waarop stond: “De werkdag van de machinist zit erop.”

Verdwenen machinist

Het tafereel vond plaats in het noorden van Spanje in een dorp genaamd Sahagún. De trein was vanuit de Spaanse hoofdstad Madrid onderweg naar de stad León in Noord-Spanje. Voor de machinist vertrok, kwam hij met een smoes op de proppen waarmee hij zijn passagiers wijsmaakte dat de trein niet verder kon omdat het treinverkeer stilstond op het spoor.

In eerste instantie geloofden de passagiers dit, maar na lang wachten wilden ze toch verhaal halen op het station. Al snel kwamen ze erachter dat de machinist met de noorderzon was vertrokken. Niet lang erna kregen de reizigers een melding dat hun machinist het voor gezien hield omdat zijn shift klaar was.

Einde werkdag

Voor de passagiers was het een domper dat ze gestrand waren op een willekeurig station in een klein dorpje. De werkgever van de machinist, treinmaatschappij Renfe, verdedigt hun werknemer. Zij stellen dat de machinist inderdaad een te lange werkdag achter de rug had. Dat zou komen doordat hij eerder die dag een trein bestuurde met een vertraging van bijna anderhalf uur. Volgens Renfe ging de machinist bij het station van Sahagún over zijn maximale uren heen.

Verdere reis passagiers

De passagiers werd na twee uur opgehaald met bussen en naar hun eindbestemming gebracht. Het tafereel is door een van de reizigers op social media gedeeld na diens ongenoegen over de reactie van treinmaatschappij Renfe.

Ster advertentie
Ster advertentie