OMG

Instamodel ontvangt doodsbedreigingen na ophef om 'neppe' foto

  1. Newschevron right
  2. Instamodel ontvangt doodsbedreigingen na ophef om 'neppe' foto

Influencer Scarlett London dacht even een leuke foto te posten, maar dat pakte allemaal wat anders uit... I woke up like this? Daar waren veel Instagrammers het niet mee eens. Veel gebruikers van het platform zijn de overkill aan neppe foto's helemaal zat en laten dat weten ook.

Waar gaat het over?

Op de foto zie je Scarlett helemaal blij op haar bed zitten. Hierbij schrijft ze: 'De beste dagen beginnen met een lach en positieve gedachtes. En pannenkoeken, aardbeien en onbeperkte thee.' Alleen als je goed kijkt, zie je dat die zogenaamde pannenkoeken gewoon tortilla's zijn. Even inzoomen op Scarletts kopje thee en je ziet dat haar kopje thee ook aardig leeg is.

Misschien denk je: boeiend? Maar waar mensen over vallen is dat deze foto niets meer is dan een verkapte reclame voor het mondwatermerk Listerine. Op het nachtkastje staat namelijk een flesje van het mondwater en Scarlett schrijft in het bericht dat het spoelen van haar mond een onmisbaar gedeelte van haar ochtendritueel is.

Doodsbedreigingen

Onder de foto kwamen al snel tientallen haatberichten. 'Deze foto is de definitie van hoe en wanneer influencers het dieptepunt bereiken', schrijft een van de gebruikers. Iemand anders schrijft: 'Schaam je. Hoeveel van je leven is nog meer oplichterij?' Het ging zelfs zo ver dat Scarlett doodsbedreigingen ontving, zo vertelt de influencer zelf op Instagram.

'In de afgelopen 48 uur hebben volwassen mannen en vrouwen, vertegenwoordigers van de gelijkheid van vrouwen, journalisten, actrices en redacteuren mijn Instagram ontdekt en besloten om het online te delen. Elke keer als ik mijn pagina ververs heb ik honderden nieuwe nare berichten ontvangen op mijn Instagram, YouTube en Twitter. Sommige van die berichten bevatten doodsbedreigingen.'

Scarlett legt ook uit waarom ze de foto had gepost: "Ja, ik adverteer hier, maar alleen de merken waar ik zelf ook echt geld aan zou besteden."

Inspireren

Een groot gedeelte van de kritiek bestaat uit argumenten dat het posten van zulke idealistische foto's een verkeerd beeld kan afgeven aan jonge meisjes. Scarlett verdedigt zich door te zeggen dat zij niet denkt dat dit zal gebeuren.

Mijn feed is niet de plek voor realiteit [...]. Sommige foto's zijn een beetje te sprookjesachtig, maar ik doe niet net alsof dit het idealistische leven is dat andere jonge meisjes zouden moeten willen hebben. Ik denk zelf niet dat mijn content schadelijk is voor jonge meisjes, maar ik ben het eens met dat Instagram soms een verkeerde verwachting kan schetsen. Het spijt me als ik iemand heb laten voelen dat hij tekortschiet."

De vrouw met bijna 50.000 volgers zegt anderen juist te willen inspireren met haar Instagramaccount.

"Ik ben een sterke 24-jarige vrouw die vroeger gepest is. Ik ben en blijf oké na deze verschrikkelijke gebeurtenis, maar een ander meisje of jongen die het onderwerp is van zulke haatcampagnes is dat misschien niet. Onthoud dat achter elke viral storm een mens zit"

Ster advertentie
Ster advertentie