Naar homepage
OMG

Leraar draagt leerling met beperking op rug mee naar schoolreisje

foto: YouTube: CBS News
  1. Newschevron right
  2. Leraar draagt leerling met beperking op rug mee naar schoolreisje

De 10-jarige Amerikaanse Ryan kon door een beperking aan haar rug niet mee op een schoolreisje. Gelukkig was er iemand die dit zó jammer vond, dat diegene met een oplossing is gekomen. Een leraar van haar school in Kentucky besloot namelijk het meisje op zijn rug mee te dragen, zodat ze op die manier toch mee op reis kon!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schoolreisje

Op de school van Ryan werd een reisje georganiseerd naar een natuurgebied in Ohio. Ryan heeft een bijzondere afwijking genaamd Spina Bifida, waardoor ze niet kan lopen en in een rolstoel zit. Toen de moeder van het meisje zag dat de reis niet toegankelijk is voor mensen in een rolstoel, wilde ze een iets anders bedenken zodat Ryan toch mee kon. In een berichtje op Facebook uitte de moeder haar dank naar de school: "We zijn zo dankbaar dat er een HELE school is die zo medelevend en empathisch is en haar NOOIT buitengesloten laat voelen."

"Ik was me aan het voorbereiden op een alternatieve excursie toen een leraar zijn hulp aanbood en zei: 'Ik vind het helemaal geen probleem om haar de hele dag rond te dragen op de excursie!' Ze is zoooo blij dat ze nu zonder mij meekan op schoolreis!"

- Goed nieuws is geen nieuws? Nee hoor, bij FunX telt positief nieuws net zo goedl! #feelgoodfriday -

Ster advertentie
Ster advertentie