OMG

Terroristen gearresteerd die 'Netflix-waardige' aanslagen in Amerika wilden plegen

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Terroristen gearresteerd die 'Netflix-waardige' aanslagen in Amerika wilden plegen

Twee mannen zijn opgepakt in Amerika, omdat ze aanslagen gepland zouden hebben op verschillende locaties in de VS. Eén van de twee had een erg aparte omschrijving over de plannen voor zijn aanslagen: hij noemde ze 'Netflix-waardig'.

trump tower

Volgens The State die documenten van de US District Court in handen heeft, gaat het om Kristopher Sean Matthews, die de alias Ali Jibreel gebruikt, en Christopher Molina. Zij zouden een aantal aanslagen samen met andere individuen hebben gepland uit naam van IS. Onder andere de Trump Tower zou doelwit zijn.

'we moeten slachtoffers maken'

Volgens de krant is Matthews samen met anderen gevangen genomen in hun jacht op materiaal om de aanslagen te gaan plegen. De FBI zou Matthews op het spoor gekomen zijn. In een discussie tussen hem en en Molina, zei Molina: "We moeten samen blijven. We moeten ze verslaan. We moeten veel slachtoffers maken." Ook de beurs in New York zou een van de plekken zijn waar de twee wilden toeslaan.

rock star baby

Matthews zei naar verluidt dat de terroristische aanslagen de mannen een "rock star status baby", zouden krijgen als ze de aanslagen pleegden. Ook meende hij dat het gebruik van bommen op diverse locaties door de Verenigde Staten "Netflix-waardig zou kunnen zijn." De twee zouden ook hebben besproken wat de mogelijkheden waren om naar Syrië te gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie