OMG

Smokkelaar opgepakt met een kilo goud in zijn achterwerk na raar loopje

foto: Shutterstock: Itti Ratanakiranawornfoto: Shutterstock: Itti Ratanakiranaworn
  1. Newschevron right
  2. Smokkelaar opgepakt met een kilo goud in zijn achterwerk na raar loopje

Een smokkelaar is op het vliegveld in India opgepakt met 2 pond goud (ongeveer 0,9 kilogram) ter waarde van 50.8 duizend euro, dat meldt de Daily Mail. De man werd opgemerkt door de douane omdat hij nogal een vreemd loopje had.

De smokkelaar reisde van Dubai naar Kerala in India met GoAir en wist een flinke voorraad in zijn lichaam te verstoppen. Normaal gesproken moet je 18 procent belasting betalen op het importeren van goud, maar de man ging wel heel ver om de belasting te ontwijken.

Vreemd loopje

Omdat de man nogal onhandig door het vliegveld liep, werd hij aangehouden en uitvoerig gecontroleerd. De medewerkers van Air Intelligence Unit (AIU) deelden een foto van het kostbare metaal aan de Daily Mail. Een tweede man op dezelfde vlucht werd aangehouden met 1,47 kilogram goud.

Volgens douanemedewerkers proberen reizigers op vele creatieve manieren goud het land in te smokkelen door het te verstoppen in paraplu's, portemonnees of doosjes chocola. Eerder deze maand werd er iemand opgepakt die zijn ondergoed helemaal had bekleed met goud.

Ster advertentie
Ster advertentie