OMG

Man wordt na 3 minuten gepakt met 6 kilo cocaïne

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Man wordt na 3 minuten gepakt met 6 kilo cocaïne

Het zat de 21-jarige Fransman niet mee. Hij zou zes kilo cocaïne vanuit Eindhoven naar Parijs smokkelen, maar de politie klopte na drie minuten al op zijn raam. Hij zat namelijk in een gestolen auto. Dat meldt het AD.

Automatisch alarm

De politie kwam op de auto af vanwege de gestolen kentekenplaten. De BMW was eerder over de grens bij Maastricht gespot, waardoor een automatisch alarm afging. De politie dacht in Eindhoven een autodief aan te houden, maar namen ook een kijkje in zijn rugzak. Daarin lag zes kilo cocaïne.

Vriendendienst

De man zegt dat hij het deed als vriendendienst. Hij zou duizend euro per kilo krijgen. Hij vertelt dat hij de man niet kent die hem de opdracht heeft gegeven. Het enige wat hij wist is dat hij naar een locatie moest en niet te hard moest rijden. Maar om dan in een gestolen auto te gaan rijden, is ook niet echt handig...

Officier van justitie gelooft het niet

De officier van justitie gelooft niets van het verhaal dat de verdachte het als vriendendienst deed. Ze eiste veertig maanden cel, omdat zij denkt dat hij gewoon deel uitmaakt van een bende. Hij is namelijk ook al eerder gepakt met drugs.De advocaat van de Fransman vindt deze eis te zwaar. Ze vertelt dat het bekend is dat voor het gevaarlijkste werk, het smokkelen, ‘stommerikken’ worden ingezet. Ze zegt dat de opdrachtgevers hem bewust weinig hebben verteld, zodat hij ook niemand zou kunnen verraden. Ook vindt ze de eis te hoog, omdat hij als buitenlander de volle veertig maanden moet zitten en niet na twee derde van zijn straf vrij.

Ster advertentie
Ster advertentie