Up 2 Date

Politie ontdekt compleet drugslab in vrachtwagen op A12

foto: Foto: Politie
  1. Newschevron right
  2. Politie ontdekt compleet drugslab in vrachtwagen op A12

De politie meldt dat er een maandagmiddag een vrachtwagen in beslag is genomen die een compleet drugslab vervoerde. De vrachtwagen reed rond 15.30 uur op de A12 richting Ede en was de politie al eens eerder opgevallen in een verdachte situatie. De 40-jarige chauffeur is aangehouden.

Doordat de vrachtwagen al eerder was opgevallen, besloot de politie de vrachtwagen aan de kant te zetten en te controleren. Tijdens de controle ontdekten de agenten allerlei benodigdheden die gebruikt kunnen worden in een drugslab. De vrachtwagen vervoerde naast allerlei vaten en jerrycans ook zogenaamde 'hardware' om een productielaboratorium voor synthetische drugs in te richten.

Crystal meth aangetroffen

Volgens specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) ging het inderdaad om een drugslab die al in productie was en nu kennelijk werd verplaatst. Behalve de benodigde chemicaliën om drugs te maken werd ook een hoeveelheid methamfetamine, ook wel bekend als crystal meth, in de vrachtwagen aangetroffen.

Nog meer aangetroffen

Maar dat waren nog niet alle vondsten. Zo werd bij de 40-jarige chauffeur ook een zogenaamde gsm-jammer aangetroffen. Dat is een apparaatje dat voorkomt dat mobiele telefoons signalen kunnen ontvangen van een gsm-mast. Het bezit van een gsm-jammer is in Nederland verboden.

Ster advertentie
Ster advertentie