Naar homepage
OMG

Vrouw die Marijuana Pepsi heet, is nu dr. Marijuana ondanks pesterijen over naam

foto: Facebook: Marijuana Vandyck
  1. Newschevron right
  2. Vrouw die Marijuana Pepsi heet, is nu dr. Marijuana ondanks pesterijen over naam

Marijuana Pepsi Vandyck, het is een naam die je waarschijnlijk niet vaker gehoord hebt. Toch is er een Amerikaanse vrouw die bij de geboorte deze naam kreeg. Ze werd er in haar leven vaak mee gepest, maar weigerde haar naam te veranderen. Inmiddels is ze 46 jaar en heet ze vanaf nu Dr. Marijuana Pepsi, want vorige maand haalde ze - na acht jaar gestudeerd te hebben - een PhD aan de Cardinal Stritch University.

Naam gegeven

Marijuana's moeder Maggie Johnson koos de opmerkelijke naam voor haar dochter, omdat ze dacht dat het haar de hele wereld over zou brengen. Marijuana's zussen kregen juist veelvoorkomende namen: Kimberly en Robin. In werkelijkheid bracht Marijuana's bijzondere naam haar alleen maar moeilijkheden. "Mensen maakten er zo'n groot ding van, dat ik er niet van kon weglopen", vertelt Marijuana aan Journal Sentinel.

Trots

Er is vaak tegen Marijuana gezegd dat ze haar naam beter kon laten veranderen. Sommigen weigerden haar zelfs bij haar echte naam te noemen en noemden haar Mary. Ondanks dat velen oordeelden over haar moeders naamkeuze, heeft Marijuana zelf de naam altijd met trots gedragen. Ze prijst haar moeder dat ze ervoor gezorgd heeft dat ze nu een sterke, gebalanceerde en ondernemende vrouw is.

"Ongeacht wat anderen doen of zeggen, moet je nog steeds vooruitgaan en succes behalen. Gebruik het niet als een excuses. Gebruik het als een opstapje om verder te blijven gaan."

Succes

Ze heeft tegenwoordig een succesvolle carrière op een school waar ze de directeur is van een opleiding voor studenten die komen uit gezinnen met een laaginkomen of die kampen met leerbeperkingen of een fysieke handicap. Daarnaast heeft ze een coachingsbedrijf voor vrouwen die hun leven willen veranderen en is ze ook nog een makelaar.

Onderzoek

Voor haar proefschrift koos Marijuana een toepasselijk onderzoek, namelijk: 'Zwarte namen in witte klaslokalen: het gedrag van leraren en percepties van leerlingen'. Voor het onderzoek interviewde ze verschillende gekleurde studenten over het effect van hun naam in het dagelijks leven. Later hoopt ze hier ook een boek over te kunnen schrijven.

- Goed nieuws is geen nieuws? Nee hoor, bij FunX telt positief nieuws net zo goedl! #feelgoodfriday -

Ster advertentie
Ster advertentie