STER Advertentie
STER Advertentie

Ijsbereninvasie terroriseert Russisch dorp

Ijsbereninvasie terroriseert Russisch dorp
Twitter: Daily Mail Online

Zondag 10 februari 2019 - 12:02 uur

|

Door:

Milou

Hier in Nederland kun je wel eens last hebben van mieren, duiven of muizen, maar wat dacht je van een ijsbereninvasie? In het Russische plaatsje Beloesja Goeba op het eiland Nova Zembla is momenteel een noodtoestand afgekondigd omdat zo'n 50 ijsberen het hele dorp overnemen. De dieren zijn op zoek naar voedsel en dringen daarbij huizen en openbare gebouwen binnen. Inwoners durven hierdoor de straat niet meer op.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

gevaarlijk

De beren zijn redelijk agressief en gevaarlijk voor mensen. Er wordt bewoners dan ook geadviseerd om binnen te blijven met gesloten ramen en deuren. Het dagelijks leven ligt hierdoor helemaal overhoop. Door middel van speciale voertuigen en waakhonden wordt geprobeerd de dieren weg te jagen, maar dat is nog niet echt gelukt. Er wordt door verschillende partijen verzocht de dieren neer te schieten, maar omdat ze beschermd zijn, is dit verboden.

smeltende poolkappen

In het verre noorden van Rusland zijn ze wel gewend aan af en toe een ijsberenbezoekje, maar deze hoeveelheid is volgens bewoners ongekend. Waarschijnlijk komt het door het smelten van de poolkappen dat de ijsberen in grote groepen naar het dorp trekken. Het jagen wordt steeds moeilijker, waardoor ze op andere manieren op zoek moeten naar voedsel.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

Populair op FunX.nl

  • Vrouw kon doodgaan aan lipfillers op botoxparty

  • Rapper YNW Melly kan de doodstraf krijgen

  • Inspirerende Jandino laat leerlingen huilen in 'De Klas'

  • Boswachters gaan viral met fantastische selfie met gorilla's

  • Er komen nóg twee projecten van Beyoncé op Netflix

  • Winne en Jayh zetten Rotterdam in de schijnwerpers

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.omg.40873-ijsbereninvasie-terroriseert-russisch-dorp"}