STER Advertentie
STER Advertentie

Chinese onderhoudsmonteur redt kind (5) dat aan raam van flat hangt

Chinese onderhoudsmonteur redt kind (5) dat aan raam van flat hangt
Weibo: Haier

Zondag 24 mei 2020 - 16:31 uur

|

Door:

Burç

Een Chinese onderhoudsmonteur in het zuidwesten van China is afgelopen donderdag naar de zesde etage van een flat geklommen om een kind van vijf jaar oud te redden. De adembenemende videobeelden van de dappere redding gaan inmiddels de wereld over.

Chinese Spider-Man

Monteur Hu Yunchuan werkte dichtbij de plek waar het meisje aan het raam hing. Hij dacht geen seconde na, nadat hij haar zag hangen en besloot het meisje te redden. In eerste instantie probeerde hij de deur van de flat waar het meisje aan hing te forceren met hulp van de buren. Toen dat niet lukte, klom hij via het raam van het appartement eronder naar het meisje toe. Het lukte de Chinese Spider-Man uiteindelijk om haar in veiligheid te brengen.

Normaal

Op de videobeelden is te zien hoe Hu via de buitenkant van de flat naar boven klimt, terwijl mensen onder het raam een laken vasthouden om het meisje op te vangen als ze valt. Achteraf vertelde de onderhoudsmonteur de lokale klant dat hij snel moest beslissen: "Ik had op dat moment geen tijd om na te denken. Wat ik heb gedaan is iets normaals. Niet alleen voor mij. Heel veel mensen zouden dit doen." Het bedrijf Haier waar Hu Yunchuan voor werkt, heeft hem een appartement ter waarde van 600.000 yuan gegeven als beloning voor zijn heldendaad. Dat is omgerekend zo'n 71.000 euro.

Populair op FunX.nl

  • Jada Pinkett Smith geeft toe: 'Ik had affaire met August Alsina'

  • Album 'Allemaal een Droom' van Boef gaat viraal

  • 'Grote zorgen bij familie over bipolaire Kanye West'

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • Politie stopt met zoeken naar Glee-actrice Naya Rivera

  • Bill Gates stelt harde eisen aan verspreiding toekomstig coronavaccin