OMG

Grootste schilderij ter wereld geveild: 62 miljoen dollar naar arme kinderen

foto: YouTube: Sacha Jafri
  1. Newschevron right
  2. Grootste schilderij ter wereld geveild: 62 miljoen dollar naar arme kinderen

Op een veiling in Dubai is 62 miljoen dollar betaald voor het grootste schilderij ter wereld. Het kunstwerk, dat meer dan 1600 vierkante meter groot is, werd gekocht door een Fransman. Het geld gaat naar verschillende stichtingen die zich inzetten voor kinderen uit arme landen, waaronder UNICEF.

The Journey of Humanity

Het kunstwerk heet The Journey of Humanity en is gemaakt door de Britse kunstenaar Sacha Jafri. Het kleurrijke werk bestaat onder andere uit tekeningen van kinderen uit meer dan 140 landen. In onderstaande timelapse-video kun je zien hoe Jafri de afgelopen achttien maanden aan het enorme kunstwerk werkte.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Koper

Eigenlijk bestaat The Journey of Humanity uit 70 losse delen, maar de Franse koper besloot het werk in zijn geheel aan te schaffen. Volgens hem zou het zonde zijn het werk te scheiden. Andre Abdoune, zoals de koper heet, is een zakenman in de cryptocurrency.

Nu is de vraag natuurlijk: waar ga je zo'n gigantisch kunstwerk ophangen? Kunstenaar Jafri vertelt aan de BBC dat de koper plannen heeft om een museum om het kunstwerk heen te bouwen.

Ster advertentie
Ster advertentie