OMG

Uitvaartmedewerker ontslagen nadat hij foto maakt met lichaam Maradona

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Uitvaartmedewerker ontslagen nadat hij foto maakt met lichaam Maradona

Voetballegende Diego Maradona is gisteren in een klein gezelschap begraven in Argentinië. Een medewerker van de uitvaartonderneming besloot daarvoor nog even op de foto te gaan met de oud-voetballer. Hij opende de kist en poseerde naast het lichaam met twee opgestoken duimen. Zijn baas kwam erachter en werd uiteraard woedend. De medewerker is op staande voet ontslagen, zo meldt The Mirror.

'Walgelijk'

De krant besloot de foto niet te publiceren, maar inmiddels gaat er een geblurde versie rond op social media. Daar reageren mensen vol afschuw. Ook de eigenaar van de uitvaartonderneming vindt het een respectloze actie: "Walgelijk, echt walgelijk. Ik heb er geen andere woorden voor."

Drukte bij de wake

Maradona overleed woensdag op 60-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Duizenden Argentijnen wilden de voetbalheld een laatste groet brengen en kwamen gisteren massaal naar het presidentiële paleis in Buenos Aires, waar zijn lichaam lag opgebaard. Over zijn kist lag een Argentijnse vlag en een voetbalshirt met zijn rugnummer 10.

Er ontstond wat onrust toen de rouwstoet gisteren bij het paleis wilde vertrekken. Veel fans waren boos omdat ze nog geen kans hadden gehad om bij de kist te kijken. Er werd met stenen gegooid en de politie vuurde rubberen kogels af.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie