STER Advertentie
STER Advertentie

Vrouw (22) moet twee jaar cel in na afzagen van haar eigen hand

Vrouw (22) moet twee jaar cel in na afzagen van haar eigen hand
Shutterstock

Maandag 14 september 2020 - 15:47 uur

|

Door:

Francesco

Er was eens een Sloveense vrouw die ontzettend rijk wilde worden en daarom besloot haar hand eraf te zagen om meer dan één miljoen euro aan verzekeringsgeld op te strijken. Spoiler: dit sprookje liep heel slecht af voor de vrouw. Ze werd namelijk schuldig bevonden aan fraude en veroordeeld tot twee jaar cel. Oeps...

Sloveense Bonnie en Clyde

Het hele plan voerde de vrouw, Julija A., vorig jaar uit met haar vriend. De twee beweerden dat de vrouw verwond raakte terwijl zij de heg in de achtertuin wat aan het trimmen waren. Haar vriend bracht haar vervolgens naar het ziekenhuis, maar de twee lieten de hand expres thuis liggen, zodat de schade blijvend zou zijn.

Bewijsmateriaal

Uit onderzoek werd bekend dat de vriend van de vrouw dagen eerder op internet had rondgekeken naar hoe kunsthanden werken. Voor de rechter was dit genoeg bewijs om aan te kunnen tonen dat het 'incident' met opzet was. 

De vrouw had een jaar eerder ook bij vijf verschillende verzekeringsmaatschappijen contracten afgesloten, waardoor ze recht zou hebben op meer dan één miljoen euro. Ook dat was extra bewijsmateriaal voor de rechter. 

De bak in

Gedurende het proces bleef de vrouw beweren dat zij onschuldig is. "Niemand wil invalide worden. Mijn leven is verwoest. Ik raakte mijn hand kwijt toen ik 20 was, alleen ik weet hoe het is gebeurd." 

Helaas voor haar mocht het allemaal niet baten, want ze werd veroordeeld tot twee jaar cel. Haar vriend wordt als medeplichtige gezien en is ook de sjaak. Hij werd veroordeeld tot drie jaar cel. 

Lees ook: Britse tiener krijgt coronaboete van 10.800 euro na feestje

Populair op FunX.nl

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • Artiesten spreken zich uit tegen coronabeleid met #ikdoenietmeermee

  • Cardi B geeft duidelijkheid over scheiding: 'Moe van dat f*cking geruzie'

  • 'Kim Kardashian is van plan te scheiden van Kanye West'

  • Hugo de Jonge noemt actie Famke Louise "extra merkwaardige move"

  • Prison Break-acteur Dominic Purcell bevestigt zesde seizoen