OMG

Mondkapjesweigeraars in Indonesië moeten verplicht graf graven voor coronadoden

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Mondkapjesweigeraars in Indonesië moeten verplicht graf graven voor coronadoden

Acht Indonesiërs die weigerden om een mondkapje te dragen in Oost-Java, hebben een hele opmerkelijke straf gekregen. De mondkapje-weigeraars moesten graven graven voor coronaslachtoffers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Afschrikken

De straf werd uitgevaardigd als een soort afschrikmiddel voor het overtreden van de coronamaatregelen."Er zijn momenteel maar drie grafdelvers beschikbaar, dus ik dacht dat ik deze mensen net zo goed aan het werk kon zetten", aldus districtshoofd Suyono. "Hopelijk kan dit een afschrikmiddel zijn voor verdere overtredingen."

Creatieve straffen

Het is niet de eerste keer dat er in Indonesië een creatieve straf wordt ingezet bij overtreding van de coronamaatregels. Als je in Oost-Jakarta betrapt wordt zonder mondkapje kun je je geldboete omruilen voor een veel lugubere straf: je moet dan een minuut doorbrengen in een doodskist.

Daarnaast gingen in het plaatsje Kepuh een paar maanden geleden vrijwilligers verkleed als geesten de straat op om buurtbewoners die onnodig op straat rondhingen te laten schrikken. Het bleek te werken, want mensen waren doodsbang voor de zogeheten pocongs en bleven braaf in huis.

Ster advertentie
Ster advertentie