OMG

Burgemeester van Italiaans dorpje wil nieuwe inwoners met geld verwelkomen

  1. Newschevron right
  2. Burgemeester van Italiaans dorpje wil nieuwe inwoners met geld verwelkomen

Ben je Nederland eventjes helemaal zat en is Italië een optie voor je? Check dan de advertentie van het Italiaanse dorpje Bormida, want daar overwegen ze mensen te betalen om er te komen wonen.

De burgemeester van Bormida wil nieuwe inwoners een welkomstgeschenk van € 2000 euro aanbieden. Je hoeft er niet gelijk te gaan wonen. Ga vooral eerst kijken, want een huisje huren kost zeker minder dan de huur van een Nederlandse studentenkamer. Je kan in Bormida al een huisje huren voor €50 euro, PER MAAND! Burgemeester Daniele Galliano doet er echt alles aan om zijn dorpje geen spookdorp te laten worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bergachtig

Bormida ligt in een bergachtig gebied in het noord-westen van Italië, op ongeveer 50 kilometer van de grote havenstad Genua. Er wonen 394 inwoners en het lijkt langzamerhand in een spookdorpje te veranderen. De burgemeester trekt daarom alles uit de kast om zijn geliefde dorpje te redden.

Puur & simpel

Verwacht geen superluxe hotels of een groot voetbalstadion in Bormido. Volgens de manager van een lokaal restaurant is het leven puur en simpel in het dorpje. Een kerkje en bosje hier, een geitje daar en heel veel lekker eten!

Ster advertentie
Ster advertentie