OMG

Man wandelt 450 km om af te koelen na ruzie met vrouw, krijgt coronaboete

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Man wandelt 450 km om af te koelen na ruzie met vrouw, krijgt coronaboete

"Ik ben er klaar mee, ik ga weg." Veel mensen in een relatie hebben die zin waarschijnlijk weleens gebruikt tijdens een ruzie. Uiteindelijk valt het allemaal wel mee en maak je het meestal weer goed binnen een paar uur. Dat was niet het geval bij een koppel in Italië. Daar was een man zo boos na een ruzie met zijn vrouw dat hij 450 kilometer wandelde om af te koelen.

In een week tijd

De man liep van zijn thuisstad Como, in het hoge noorden van Italië, helemaal naar het dorpje Fano aan de Adriatische kust. Daar werd de man in de nacht van zondag op maandag aangehouden door de politie nadat hij inmiddels 450 kilometer had gewandeld in een week tijd.

'Alleen een beetje moe'

De politie kwam de man tegen rond 02.00 uur 's nachts en geloofde zijn verhaal in eerste instantie niet. "Ik heb geen enkel vervoersmiddel gebruikt en kreeg eten en drinken aangeboden van mensen die ik onderweg tegenkwam. Het gaat goed met me, ik ben alleen een beetje moe", zou de man volgens de Italiaanse krant Corriere della Sera gezegd hebben. De agenten geloofden er niets van, maar dat veranderde snel toen zij zijn gegevens controleerden. De echtgenote van de man had hem namelijk als vermist opgegeven.

Coronaboete

Waar de ruzie uiteindelijk over ging, is niet bekend. De vrouw kwam haar man later ophalen in het plaatsje waar de politie hem aanhield. Op dit moment geldt in Italië een avondklok vanwege het coronavirus van 22.00 uur tot 05.00 uur. Omdat de man binnen dat tijdslot nog op straat rondliep, kreeg hij een boete van 400 euro.

Run, Forrest, Run

Op social media kreeg de man inmiddels de bijnaam 'Forrest Gump', een personage uit de gelijknamige film uit 1994 waarin Tom Hanks de hoofdrol vertolkt. In de film rent Forrest Gump duizenden kilometers door de Verenigde Staten zonder te stoppen.

Ster advertentie
Ster advertentie