OMG

Student gewezen op 'allochtone populatie' Amsterdamse hogeschool

  1. Newschevron right
  2. Student gewezen op 'allochtone populatie' Amsterdamse hogeschool

Volg je een opleiding in Haarlem en overweeg je te switchen naar Amsterdam? Hou dan rekening met... allochtonen! Een screenshot die momenteel volop gedeeld wordt op Facebook impliceert dat een medewerker van Inholland Haarlem een student wijst op de populatie van de nieuwe locatie:

"Hou er wel rekening mee dat de student populatie in Amsterdam anders is al die in Haarlem. (in Amsterdam is een groot deel van de studenten van allochtone afkomst) maar als dat je niets uitmaakt, moet je gewoon voor de Amsterdamse locatie kiezen."

Facebook

Een deel van de e-mail wordt op Facebook gedeeld door Ruminaily en op Twitter door Anne Fleur. Ze zeggen beiden dat de mail niet voor hun bedoeld was. Ruminaily schrijft op Facebook dat het mailtje door een onderwijsassistente van het domein 'Gezondheid, Sport en Welzijn - Cluster Social Work' is gestuurd aan een MWD/SPH-studente.

Student reageert bij FunX

FunX sprak met de 26-jarige studente voor wie de e-mail bedoeld was: "Ik las het nog een keer, en nog een keer en nog een keer en dacht uiteindelijk.. dit meen je niet," vertelde ze FunX in een telefonisch interview. "Ik had vorige week nog een discussie met een vriendin over discriminatie. Ik zei toen dat ik er nuchter in sta, maar toen ik die mail las... wow. Kijk we zijn allemaal één, maar op het moment dat iemand het tegendeel laat zien, dan is het echt klote."

Reactie Inholland

Hogeschool Inholland schrijft in een eerste reactie dat ze zich niet herkennen in de manier waarop er gecommuniceerd wordt en dat ze het tot op het bot gaan uitzoeken: "Inholland herkent zich niet in deze wijze van communiceren. We zijn bezig de context van de e-mail te achterhalen. De achtergrond van onze studenten is zeer divers. Dat is een kracht omdat het tot leerzame ontmoetingen en ervaringen leidt. We zien diversiteit juist als kracht. Mocht een collega onverhoopt deze tekst hebben gebruikt, dan nemen we passende maatregelen."

Ster advertentie
Ster advertentie