OMG

Broer zet jarenlang huur van broertje opzij als spaargeld voor beter leven

foto: Videostill YouTube
  1. Newschevron right
  2. Broer zet jarenlang huur van broertje opzij als spaargeld voor beter leven

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geldproblemen zijn iets waar je je leven niet mee wil starten. Dat dacht ook de Amerikaanse Todd Burkemper: een softwareontwikkelaar die een briljant plan voor zijn jongere broertje Alex bedacht.

Huur

Todd woonde in zijn eigen huis in Wentzville, Missouri. Toen zijn broertje Alex in 2017 afstudeerde besloten de twee samen te gaan wonen. Todd besloot om Alex wel huur in rekening te brengen. Logisch volgens Alex, maar wat hij niet wist, was dat Todd dat geld voor iets heel anders gebruikte dan je zou verwachten.

spaarrekening

In plaats van het geld te gebruiken voor zichzelf, besloot Todd om de huur van zijn jongere broertje elke maand op een spaarrekening te storten. Af en toe stortte hij daar zelf ook nog wat extra geld op. De reden was simpel: Todd wilde dat Alex genoeg geld voor zichzelf zou hebben, zodat hij in de toekomst zonder problemen een eigen huisje kon betalen.

pandemie

De pandemie was voor Alex een goed moment om zich te richten op het kopen van een huis. Hij zag een geschikte woning en bracht een bod uit, dat werd geaccepteerd. Todd besloot dat dat het perfecte moment was om zijn verrassing aan Alex te geven. Dat zorgde voor tranen bij zijn jongere broertje. Todd zei daarbij dat hij niet wil dat Alex dezelfde moeilijkheden moet doorstaan als hij moest in zijn jongere jaren. Geƫmotioneerd viel Alex zijn broer in de armen. Een filmpje van het moment, gemaakt door de moeder van de twee, gaat nu wereldwijd rond. Hoe cute!

Goed nieuws is geen nieuws? Nee hoor, bij FunX telt positief nieuws net zo goedl! #feelgoodfriday -
Ster advertentie
Ster advertentie