OMG

Tienerbroers beginnen bedrijf om moeder te laten stoppen met werken

foto: Instagram: Rice N Spice
  1. Newschevron right
  2. Tienerbroers beginnen bedrijf om moeder te laten stoppen met werken

Toen de 16-jarige Jhai Dhillon en zijn 18-jarige broer Simmy hun eigen bedrijf startten, hadden ze een belangrijk doel voor ogen: ze wilden ervoor zorgen dat hun moeder niet langer bij de supermarkt hoefde te werken. Zeven jaar later is dat gelukt. De Britse broers (nu 23 en 24) runnen een succesvol bedrijf en hun moeder (49) is daarom vroeg met pensioen gegaan.

Schuldig

Op Instagram leggen de broers uit waarom ze dit zo graag voor hun moeder wilden doen: "Mama werkt al bij hetzelfde bedrijf sinds nog voor wij geboren waren. Het was geen spectaculaire baan, maar het gaf haar de flexibiliteit om tijd met ons door te brengen toen we klein waren.Toen ik 18 werd, realiseerde ik me dat dat mama door ons nooit carrière kon maken. Ik voelde me zo schuldig, dus ik beloofde haar dat ik een andere baan voor haar zou vinden."

Niet makkelijk

De broers wilden hun moeder helpen om ontslag te kunnen nemen bij de supermarkt, zodat ze een baan kon krijgen die beter bij haar interesses en kwaliteiten zou passen. Dat bleek alleen niet zo makkelijk te zijn. "Ik kwam er al snel achter dat de wereld het niet makkelijk maakt voor een vrouw die twintig jaar lang haar kinderen op de eerste plaats heeft gezet. Er waren wel opties, maar die banen zouden mijn moeders kwaliteit van leven niet verbeteren."

Eigen bedrijf

Daarom besloten de broers het anders aan te pakken. "Ik wilde me er niet bij neerleggen, dus ik had nog een laatste idee: de beste manier voor haar om iets te leren en zich te ontwikkelen zou zijn in een bedrijf dat ik zelf zou starten." En dat gebeurde. De broers begonnen een bedrijf in meal prepping en betrokken hun moeder bij het project. Langzamerhand begon ze minder te werken bij haar andere baan, terwijl ze ondertussen meehielp in het bedrijf van haar zoons.

Ontslag

Inmiddels heeft de 49-jarige Kal Dhillon ontslag kunnen nemen bij haar oude werkgever. Ze helpt nu af en toe in het bedrijf van haar zoons, maar heeft daarnaast ook veel vrije tijd voor haarzelf. "Ze helpt een paar keer per week bij het bedrijf door roosters te maken of mee te denken over strategie en marketing", vertelt zoon Jhai aan Ladbible. "Maar ze werkt nu met plezier en niet omdat ze het moet doen. Het is haar 'nieuwe baby'."

Ster advertentie
Ster advertentie