OMG

Droombaan: lekker twee maanden luieren voor € 16.500

foto: DLR
  1. Newschevron right
  2. Droombaan: lekker twee maanden luieren voor € 16.500

De Amerikaanse, Duitse en Europese lucht- en ruimtevaartdiensten gaan mensen betalen om in bed te blijven liggen! Niet een paar tientjes, maar 16.500 euro als je twee maanden in bed blijft liggen. Terwijl jij de hele dag series kijkt en boeken leest, gaan wetenschappers de effecten van micro-zwaartekracht meten. Lekker luieren voor de wetenschap, wat wil je nog meer?

Lange ruimtevluchten

De NASA, DLR en ESA zoeken 24 kandidaten die bereid zijn om 60 dagen lang alles liggend uit te voeren, dus ook plassen. Ze leggen je in een soort wieg en de helft van de groep wordt heen en weer geschud in een soort centrifuge, zodat het bloed terug in hun ledematen gedwongen wordt. Op die manier onderzoeken ze wat voor effect kunstmatige zwaartekrachtkamers hebben op astronauten tijdens lange ruimtevluchten.

Eisen

De permanente bedrust krijg je in Keulen en daarom moeten alle kandidaten Duits kunnen spreken. Ook eisen ze van deelnemers dat ze gezond en tussen de 24 en 55 jaar oud zijn. De testen duren 60 dagen, maar de onderzoekers zoeken mensen die drie maanden vrij kunnen maken voor het onderzoek. Voor de test krijg je een oriëntatieperiode van vijf dagen en na de test volgt een revalidatieproces dat twee weken in beslag neemt. Aanmelden kan tot 24 mei via deze link.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie