OMG

Agent stompt dronken vrouw vol in gezicht

foto: YouTube: RTV Rijnmond
  1. Newschevron right
  2. Agent stompt dronken vrouw vol in gezicht

Er wordt weleens gezegd: je krijgt wat je geeft. En soms gebeurt dat heel letterlijk, zoals op het Rotterdamse Stadhuisplein. Een 25-jarige vrouw is in de nacht van donderdag op vrijdag goed in haar gezicht gestompt door de politie.

Op beelden die online verschenen, is te zien hoe ze op de grond valt en wordt opgeraapt door een aantal omstanders. Daarna zoekt de vrouw, die dronken was, het gevecht zelf weer op.

toch te ver of niet?

Als je het filmpje ziet, zonder enige context, dan zou je kunnen denken: WTF, weer politiegeweld?! Maar RTV Rijnmond verduidelijkt de situatie. Zo blijkt dat de vrouw samen met haar 27-jarige vriend een café was uitgezet nadat ze in gevecht raakten met een bewaker. Ze stapte op de politie af toen haar vriend in de boeien werd geslagen, maar na een duw van een agent viel ze achterover. Daarna stormde de vrouw er met geweld weer op af en kreeg een paar flinke stoten terug.

De maker van de video, Ilya Breitner, is van mening dat de politie overdreven heeft gehandeld. Dat vertelde hij aan RTV Rijnmond. De politie heeft zelf ook een verklaring afgegeven. Daaruit wordt duidelijk dat de agent het noodzakelijk vond om geweld te gebruiken en zo de vrouw onder controle te krijgen. "Hij heeft dat volgens de procedure gemeld en dat wordt bekeken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie