OMG

Werknemers geven vakantie-uren weg om collega tijd te geven met zieke zoon

  1. Newschevron right
  2. Werknemers geven vakantie-uren weg om collega tijd te geven met zieke zoon

Het is natuurlijk altijd verschrikkelijk als je zoon in het ziekenhuis ligt. Maar het is nog moeilijker als je er niet bij kan zijn, omdat je werk het niet toelaat. Het overkwam de 43-jarige Jens Rösener, wiens 18-jarige zoon Kim door hartproblemen naar een speciale kliniek moest. Gelukkig waren daar zijn collega's om hem te helpen!

woonwagen

Jens werkt in Berlijn, maar zijn zoon moest wegens ernstige hartproblemen naar een kliniek in Heidelberg. Om daar te komen moet hij 6,5 uur reizen, dus besloot hij in een woonwagen op een camping in de buurt te overnachten. Helaas raakten zijn vakantiedagen op, dus moest hij zijn baas om onbetaald verlof vragen.

Overuren

Zijn baas had echter een beter idee. Hij stuurde een e-mail naar alle werknemers met daarin de vraag of mensen overuren konden missen. ''Als er erge dingen in het leven gebeuren, moet je als team alles doen om elkaar te helpen.'' Met behulp van 110 collega's werden er in totaal 930 vakantie-uren ingezameld. Dat zijn 166 dagen!

Lief gebaar

''Kim en ik waren tot tranen toe geroerd'', vertelt vader Jens aan Bild. Ook Kim is de collega's van zijn vader dankbaar en heeft een e-mail rondgestuurd om ze te bedanken: ''Door deze mogelijkheid te bieden, hebben jullie mijn gezondheidssituatie zeker verbeterd.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie