OMG

''Twintig procent van de Nederlanders spookt wel eens 'iets' uit met collega''

foto: Pexels: Rawpixel
  1. Newschevron right
  2. ''Twintig procent van de Nederlanders spookt wel eens 'iets' uit met collega''

De kerstborrels zijn weer in volle gang. De etiquette schrijft dan wel voor dat je niet te veel moet drinken in het bijzijn van je collega's, maar iedereen weet: het kan best wel eens héél gezellig worden. Zo gezellig zelfs dat je spontaan begint te flirten met die ene knappe collega. Komt dit bekend voor? Je bent absoluut niet de enige, blijkt uit onderzoek van een datingsite.

Seks met collega's

Parship hield een enquête 1.000 Nederlanders over flirten op werk. Hieruit blijkt dat één op de vijf Nederlanders wel eens 'iets' heeft geflikt met een collega. En dat is niet alles: zeven procent van de ondervraagden geeft zelfs toe seks te hebben gehad met een collega.

Ongeaccepteerd

Deze cijfers geven misschien het idee dat flirten op werk geaccepteerd is, maar dat klopt niet. De helft van de Nederlands vindt flirten met een collega ongepast. Het gaat daarbij - obviously - vooral om mensen een relatie. Eén op de tien ondervraagden zegt zulke situaties zelfs zo ongepast te vinden dat ze een andere baan zouden zoeken als ze zich aangetrokken zouden voelen tot een collega.

Baas

Er kwam ook een ander opvallend feitje uit het onderzoek: één op tien vrouwen en één op de twintig mannen is wel eens verliefd geworden op zijn of haar baas. Oh shit!

Ster advertentie
Ster advertentie