OMG

Man kaapt helikopter om partner uit de gevangenis te bevrijden

foto: Adam Loader / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. Man kaapt helikopter om partner uit de gevangenis te bevrijden

Een man die een helikopter kaapt om zijn echtgenoot uit de gevangenis te bevrijden. Het klinkt als een spannende Hollywoodfilm, maar het gebeurde afgelopen vrijdag echt in België. AD maakte een verslag van wat er precies die middag heeft afgespeeld.

Mike G. (27) stapte toen hij uit de gevangenis kwam in het huwelijksbootje met zijn vrouw Kristel A. (27). Kristel zit vast op verdenking van moord op haar ex. Dit jaar zou ze voor een jury moeten komen. Tijdens de bruiloft zei Mike: "Ik zal op haar blijven wachten. Zelfs al duurt het 30 jaar tot ze vrijkomt."

Helikoptervlucht met vrienden

Van dat wachten is het niet gekomen. Mike boekte met twee vrienden een helikoptervlucht bij een helikopterbedrijf uit Halle. De mannen maakten het bedrijf wijs dat ze foto’s wilden nemen van toeristische bezienswaardigheden in Brussel. De tocht van 310 kilometer zou 2 uur duren en langs allerlei toeristische bezienswaardigheden vliegen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rondje boven de gevangenis

De tour ging van start zoals gepland. De mannen gaven op een gegeven moment aan dat ze ook een rondje wilden vliegen boven de vrouwenafdeling van de gevangenis waar Kristel verbleef. Daar cirkelden ze tien minuten boven. De helikoptervlucht ging verder, maar tegen het einde van de middag sloeg de sfeer om. De mannen haalden vuurwapens tevoorschijn en de piloot werd gedwongen om richting de gevangenis te vliegen en Kristel op te halen.

Op de vlucht

De piloot weigerde en de helikopter cirkelde twintig minuten lang boven de gevangenis. Toen de mannen doorkregen dat hun plan was mislukt, landde helikopter in de buurt van een carpoolparkeerplaats. De drie verdachten sloegen daarna op de vlucht. De piloot nam direct contact op met de politie.

Arrestatie

Inmiddels is er een 24-jarige man uit Tongeren opgepakt dankzij ondersteuning van de speciale eenheden van de Federale Politie in de buurt van Brussel. De twee andere verdachten zijn gearresteerd in Limburg.

Ster advertentie
Ster advertentie