OMG

Jongetje dat wereld overging met aangrijpende foto is kankervrij

foto: Facebook: Beckett Strong
  1. Newschevron right
  2. Jongetje dat wereld overging met aangrijpende foto is kankervrij

Kaitlin Burge plaatste een foto op Facebook van haar zoontje Beckett, die op het toilet aan het overgeven was van de chemobehandeling, terwijl zijn zusje hem troost. De aangrijpende foto ging viraal en nu, twee jaar later, heeft Kaitlin goed nieuws: Beckett (6) is kankervrij verklaard.

Lange chemobehandeling

"Beckett kon het amper geloven", vertelt Kaitlin. "Hij stond daar te blinken van trots en blijdschap." In 2018 werd er bij Beckett leukemie vastgesteld, waarna een lange chemobehandeling volgde. Op een van de zwaarste momenten van de behandeling, nam de moeder van Beckett een foto van hem en zijn zusje op het toilet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Effect op thuisfront

"Het is vertederend om te zien hoe onze dochter Aubrey haar broertje bijstaat als hij weer eens misselijk is en naar het toilet moet om over te geven. Dan geeft ze haar zieke broertje schouderklopjes en fluistert ze opbeurende woorden tegen hem", schreef ze toen op Facebook. Met de foto wilde Kaitlin vooral het effect belichten van zo'n aangrijpende gebeurtenis op het thuisfront. "Je hoort bijna altijd over hoge zorgkosten of medische behandelingen, maar bijna nooit over de impact van zo’n ziekte op een gezin."

Kankervrij

Volgens Kaitlin gaat het nu "geweldig" met Beckett. "Hij ondervindt nu niet veel beperkingen en kan naar buiten gaan en doen wat hij wil", zegt Kaitlin, die wel benoemt dat Beckett na de behandeling nog altijd angstig was, omdat "de chemobehandeling die hem in leven had gehouden, nu stopte". Met zijn zusje Aubrey is hij nog altijd enorm close. "Aubrey heeft zo’n enorme impact gehad en hem hier doorheen geholpen. Ze ontwikkelden een sterke band die alleen broers en zussen hebben. Beckett voelt zich gelukkig", aldus Kaitlin.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie